Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorul dezvăluirilor privind activitatea DNA Ploiești, martor în dosarul lui Sebastian Ghiță. Cauza, aproape de sentința finală

Inquam Photos/Octav Ganea
Sebastian Ghita

Instanța supremă judecă luni un nou termen în dosarul în care Sebastian Ghiță este acuzat de corupție, alături de fostul primar din Ploiești, Iulian Bădescu. În primă instanță, cei doi au fost achitați. La termenul de mâine a fost citat pentru audieri fostul deputat Vlad Cosma, iar judecătorii ar putea dispune începerea dezbaterilor finale.

Sebastian Ghiță și Iulian Bădescu au fost trimiși în judecată în 2015 de DNA Ploiești.

Potrivit DNA, în 2013, fostul primar al Ploieştiului ar fi acordat ilegal de la bugetul local o finanţare nerambursabilă suplimentară de 1.500.000 de lei clubului de baschet susţinut de Sebi Ghiţă, CSU Asesoft Ploieşti. În schimbul finanţării, primarul ar fi primit de la Ghiţă o casă în cartierul Albert, un fel de Pipera a Ploieştiului. Cei doi ar fi disimulat mita prin intermediul unor tranzacţii, considerate fictive de procurori, între firmele controlate de Ghiţă, Sunsmart şi Asesoft, şi firma Bipress a lui Bădescu. DNA a atacat sentinţa de achitare la completul de 5 judecători. În motivele de apel, procurorii arată că instanţa de fond a ignorat dovezi: acte şi probe testimoniale, mai cu seamă, declaraţiile celor doi martori cu identitate protejată şi cea a finului fostului primar, potrivit G4media.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.