Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unul dintre fiii baronului drogurilor a fost RĂPIT

el chapo

Unul dintre fiii baronului drogurilor Joaquin "El Chapo" Guzman, Jesus Guzman, se află printre cei şase bărbaţi răpiţi luni în staţiunea balneară Puerto Vallarta, a informat justiţia mexicană marţi, relatează AFP şi Reuters, citate de agerpres.ro

"Jesus Alfredo Guzman Salazar, în vârstă de 29 de ani, fiul lui Joaquin Loera, a fost identificat" ca fiind printre cei răpiţi, a declarat procurorul din statul Jalisco, Eduardo Almaguer, în cadrul unei conferinţe de presă.

O celebră actriţă, anchetată de DNA: Cu acuză procurorii


Şapte persoane înarmate au pătruns luni, în zori, în barul unui restaurant din staţiunea balneară situată pe ţărmul Pacificului şi au răpit mai multe persoane, cel mai probabil în cadrul unei reglări de conturi între traficanţii de droguri. 

Iniţial autorităţile au avansat posibilitatea ca printre răpiţi să se afle un alt fiu al lui Guzman - şeful cartelului Sinaloa, în prezent încarcerat -, Ivan "El Chapito", de 33 de ani, însă ulterior au precizat că e vorba de Jesus Guzman. 

Procurorul general a anunţat în cursul dimineţii că la locul răpirii au fost găsite documente de identitate false. El a adăugat că primele elemente ale anchetei sugerează o implicare a cartelului Jalisco Noua Generaţie. 

Militari şi poliţişti încearcă să găsească victimele şi pe responsabilii pentru această răpire care suscită temeri privind izbucnirea unui război între bande.

DOCUMENT- Răsturnare de situație în istorie: regele Mihai a ABDICAT de bună voie, în 1947


"El Chapo" este încarcerat în închisoarea de la Ciudad Juarez, în aşteptarea unei probabile extrădări în SUA, după evadarea sa dintr-o închisoare de maximă securitate în iulie 2015 printr-un tunel şi arestarea sa şase luni mai târziu. 

Şeful cartelului Sinaloa şi-a pierdut deja un fiu, pe Edgar, asasinat în 2008 în parcarea unui centru comercial din Culiacan. 

Cartelul Jalisco Noua Generaţia s-a implantat în Puerto Vallarta după moartea lui Ignacio 'Nacho' Coronel, şeful local al cartelului Sinalos al lui "El Chapo", în 2010. 

În câţiva ani, acesta a devenit unul dintre grupurile de traficanţi de droguri cele mai puternice din Mexic, cu ramificaţii până în Asia şi Europa. În 2015, acest cartel a doborât un elicopter militar cu lansatoare de rachetă, provocând moartea a şapte soldaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.