Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unul dintre suspecții pentru asasinarea lui Adrian Kreiner va fi predat României

marian cristian minae

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a anunțat sâmbătă că unul dintre cei trei inculpați pentru uciderea afaceristului Adrian Keiner, Marian Cristian Minae, și-a dat acceptul să fie predat României, astfel că acesta va fi adus în țară.

„Asta înseamnă că de luni vom începe procedurile de predare. Poliția Română, ANP, Ministerul Justiției, vă asigur că vor fi foarte atente astfel încât întreaga procedură de predare să se deruleze în bună regulă”, a spus ministrul.

Omul de afaceri Adrian Kreiner a fost bătut şi jefuit în propria casă, pe 6 noiembrie 2023. Hoţii i-au furat ceasuri în valoare de 200.000 de euro. În casă mai erau iubita şi fiica omului de afaceri.

Autorii crimei au reuşit să fugă din ţară iar un complice al acestora, din judeţul Timiş, Ilie Sitariu, a fost prins şi arestat preventiv.

Un fugar e încă liber

Doi dintre cei trei indivizi care l-ar fi ucis au fost prinşi în Marea Britanie, unul în Scoţia - Laurenţiu Ghiţă, altul în Irlanda de Nord - Marian Cristian Minae.

Cel de-al treilea suspect, Cosmin Costinel Zuleam, este încă în libertate. "Legat de cel care nu este prins, el este în continuare dat în urmărire internaţională. N-aş putea să vă precizez în momentul de faţă care sunt noutăţile faţă de cel de-al treilea, pentru că dosarul de urmărire este în lucru la IPJ Dolj pe principiul locului de domiciliu", a explicat chestorul Tiberiu Ivancea.

Nu erau la primul jaf

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul din Sibiu, Bogdan Nicolae Dancu, a anunţat în martie  marţi, că cei trei ar mai fi dat alte două spargeri, în judeţul Dolj.

"Ca o noutate a dosarului, urmare a unei adrese emise de către noi, Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova ne-a înaintat spre studiu dosarele lor cu privire la alte două sustrageri, unde există indicii, aş spune eu, destul de serioase că autorii acelor spargeri, acelor furturi sunt tot cei trei autori ai faptei de omor şi ai faptelor de tâlhărie asupra membrilor familiei Kreiner, persoane audiate în cauză chiar făcând trimitere la astfel de fapte comise pe raza judeţului Dolj", a declarat prim-procurorul Bogdan Nicolae Dancu.

Cel de-al doilea suspect de crimă în cazul omului de afaceri Adrian Kreiner, Marian Cristian Minae, se află în prezent în Marea Britanie, de unde s-a recuperat deja aproape tot prejudiciul, adică 16 ceasuri scumpe şi alte bunuri care au fost furate din casa afaceristului de cei trei autori ai jafului urmat de decesul victimei, a anunţat recent, într-o conferinţă de presă, şeful IPJ Sibiu, chestorul Tiberiu Ivancea.

Ceasurile lui Adrian Kreiner, furate din casa lui din Sibiu, au fost găsite în autoturismul primului suspect de crimă, cel care a fost prins şi adus în România. Această maşină a rămas în Marea Britanie, motiv pentru care ceasurile furate de la victimă au fost aduse în România mai târziu. Ceasurile furate de la Sibiu ar valora 200.000 de euro, potrivit informaţiilor furnizate de surse judiciare.

Tribunalul Sibiu a emis în 19 noiembrie 2023 mandate de arestare preventivă, precum şi mandate internaţionale de arestare, în lipsă, pe numele celor trei suspecţi, acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi tâlhărie calificată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.