Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unul dintre muncitorii loviţi cu maşina de şoferiţa beată de la Iași are nevoie de sânge. Unde se poate dona

cugetliber.ro
transfuzii

Unul dintre muncitorii de la Citadin care au fost răniţi în accidentul rutier din noaptea de joi spre vineri, de o şoferiţă aflată sub influenţa alcoolului, are nevoie de sânge.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului "Sf. Spiridon", dr. Diana Cimpoeşu, a declarat, sâmbătă, că una dintre victimele accidentului, un bărbat de 42 de ani, este internat în stare gravă la ATI. El urmează să fie operat din nou, motiv pentru care este nevoie de sânge.

"Este internat în continuare la Anestezie - Terapie Intensivă, intubat oro-traheal, ventilat mecanic, sedat, cu suport, stabil hemodinamic. Urmează o reevaluare pentru o posibilă leziune hepatică decelată intraoperator. Va mai trebui operat de Ortopedie pentru fractură de braţ. S-au mobilizat colegii lui de la Citadin pentru donarea de sânge, dar mai este în continuare nevoie de sânge intraoperator. Luni este binevenită şi dorită orice donare de sânge", a declarat prof. univ. dr. Diana Cimpoeşu.

Bărbatul este unul dintre cei trei muncitori răniţi grav de o maşină condusă de o femeie în vârstă de 39 de ani, aflată sub influenţa alcoolului. În acelaşi accident, femeia a accidentat mortal alţi patru muncitori, potrivit Agerpres.

În cursul nopţii de joi spre vineri, cele şapte persoane se aflau la muncă şi reparau un canal de scurgere a apei pluviale de pe şoseaua Păcurari. În timpul lucrărilor, întreaga echipă a fost lovită în plin de o maşină condusă cu viteză de o femeie aflată sub influenţa alcoolului. Patru dintre cele şapte victime au murit pe loc, ceilalţi trei au fost transportaţi la spital.

Femeia care se afla la volanul maşinii a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat şi a fost dusă la spital pentru prelevare de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Ea a fost reţinută iniţial pentru o perioadă de 24 de ore, iar ulterior a fost arestată preventiv pentru 30 de zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.