Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unul dintre românii cu coronavirus este în stare GRAVĂ - Este ventilat mecanic şi suferă de două boli cronice - SURSE

coronavirus COVID 19

Fostul ofiţer MAI, angajat ADP Sector 4, care a fost confirmat ca fiind infestat cu coronavirus, ar fi în stare gravă la Matei Balş, unde a fost mutat imediat după aflarea rezultatelor, spun surse convergente din sfera medicală şi judiciară.

Concret, explică sursele citate bărbatul ar suferi de două boli cronice dificile, una fiind hepatita C iar cealaltă o boală de natură cardiacă.

Citeşte şi : ALERTĂ - Surse judiciare: Ofițerul MAI infectat cu coronavirus a intrat în contact cu peste 160 de persoane

În plus, precizează aceleaşi surse, bărbatul ar fi în prezent decompensat respirator şi se afla în terapie intensivă la Matei Balş. Mai precis, bărbatul deşi poate respira singur este ajutat de un aparat de ventilaţie mecanică în procesul de respiraţie, indică aceleaşi surse.

Potrivit www.sfatulmedicului.ro decompensarea respiratorie reprezintă o "formă particulară a insuficienţei respiratorii acute caracterizată prin gravitatea si apariția sa rapida în cazul unor plămâni sănătoși, in prealabil".

"Cauze - Cauza poate fi, la adult, o agresiune pulmonara directa (infectie pulmonara, inhalare de gaze toxice sau de lichide (vomismente, inec), contuzie pulmonara) sau indirecta (traumatisme grave, stari infectioase grave, soc infectios, transfuzii masive etc.).", mai arată sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.