Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE - Mii de oameni au cerut DEMISIA lui Tudorel Toader: Protest de AMPLOARE în Piaţa Victoriei / VIDEO

Inquam Photos/ Octav Ganea
PROTESTE Bucuresti 25 02 2018

Românii au ieşit din nou în stradă. Manifestanţi au protestat în Piaţa Victoriei pentru susţinerea procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi şi împotriva ministrului Justiţiei, Tudorel Toader.

*

UPDATE 22.30

Protestul din Piaţa Victoriei din Capitală faţă de propunerea ministrului Justiţiei de revocare a şefei Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi, s-a încheiat după aproximativ patru ore, peste 4.000 de oameni cerând demisia lui Tudorel Toader.

UPDATE 20.30

Manifestanţii au venit cu siluete din carton spânzurate, îmbrăcate în zeghe, siluete care aveau portretele şefului PSD, Liviu Dragnea, al liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, dar şi al ministrului Justiţiei, Tudorel Toader

“Hoţii!”, “DNA nu uita,  noi suntem de partea ta” şi “Suntem români şi ne vom apăra pământul, neamul şi istoria”  sunt doar câteva dintre scandările protestatarilor.

UPDATE 19.50

În faţa Guvernului s-au strâns la această oră peste 1.500 de oameni, iar numărul lor este în creştere, potrivit NEWS.RO. Protestatarii fluieră, suflă în vuvuzele şi strigă "DNA să vină să vă ia” sau "PSD, ciuma roşie", cerând demisia ministrului Justiţiei, după ce acesta şi-a anunţat propunerea de revocare a Laurei Codruţa Kovesi.

credit foto: Inquam Photos/Octav Ganea

content-image

content-image

content-image

UPDATE 19.30

Cele câteva sute de protestatari adunaţi în Piaţa Victoriei scandează, huiduie, flutură steaguri şi suflă din vuvuzele. Mai mulţi protestatari au venit "înarmaţi" şi cu tobe.

“Huiduim în primul rând şi cu această ocazie pe Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, dar nu am uitat nici de ceilalţi: pe doamna Viorica Dăncilă pentru că e incapabilă, dar şi pe Dragnea.Am venit să o  susţinem pe doamna Kovesi, pentru că nu e nicio urmă de motiv să îşi dea demisia sau să fie demisă.”, le-a spus un protestatar celor de la Epoch Times.

UPDATE 18.50

Peste 400 de oameni s-au strâns să manifesteze în Piaţa Victoriei faţă de deciziile luate în ultima perioadă care, spun protestatarii, slăbesc lupta anticorupţie din România.

UPDATE 18.30

Oamenii se adună de la un minut la altul, numărul lor depăşind 300 la doar jumătate de oră de la debutul protestului. Manifestanţii au venit cu pancarte, dar şi cu steaguri şi vuvuzele. De asemenea, şi jandarmii s-au mobilizat în număr destul de mare.

Citeşte şi: Lovitură pentru suporteri: Al doilea cel mai mare stadion din țară, la un pas de ÎNCHIDERE

Sub sloganul "Tudorele, pleacă tu, cu hoţii tăi", organizatorii i-au chemat pe oameni în stradă pentru a-şi arată susţinerea pentru Kovesi şi pentru a cere demisia ministrului Tudorel Toader, cel care joi a anunţat deschiderea procedurii de revocare din funcţie a procurorului-şef DNA.

Proteste similare s-au anunţat şi în oraşe precum Cluj, Sibiu, Arad, Ploieşti, Baia Mare, Craiova şi Galaţi. De asemenea, şi în diaspora sunt anunţate mişcări de solidarizare, în oraşe precum Dublin, Milano, Viena şi Toronto.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.