Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE MASACRU în SUA: 50 de persoane au fost ucise în Orlando (Florida) / FOTO & VIDEO

bbc.com
atac sua club

UPDATE 01.30: Americanul de origine afgană care a comis cel mai sângeros atentat din SUA după 11 septembrie 2001, dezgustat la vederea homosexualilor care se îmbrăţişează şi care ar fi jurat credinţă grupării jihadiste Statul Islamic (SI), este descris de apropiaţi ca impulsiv şi instabil, notează AFP - DETALII AICI

_____

UPDATE 22,45: Autorul masacrului care a făcut 50 de morţi într-un club de noapte gay din Orlando fusese interogat în repetate rânduri de poliţia federală, însă fără urmări, a declarat duminică un oficial din cadrul FBI, transmite AFP citată de Agerpres.

"FBI a avut cunoştinţă de existenţa lui când a făcut unele afirmaţii colegilor săi care au dat de gândit că ar avea eventuale legături cu terorişti", a explicat Ronald Hopper în cursul unei conferinţe de presă, precizând că a fost interogat în două rânduri. El a atras din nou atenţia FBI pentru legături cu un kamikaze american.

_____

UPDATE 21,15: Preşedintele Barack Obama a declarat că atacul de duminică reprezintă "un act de teroare şi de ură", acesta fiind cel mai sângeros atac armat din istoria Statelor Unite, care a făcut 50 de morţi într-un club de noapte gay din Orlando, statul Florida, transmite AFP citată de Agerpres.

"Niciun act de teroare şi de ură nu poate schimba cine suntem", a declarat preşedintele într-o alocuţiune în direct de la Casa Albă. 

Preşedintele Obama a afirmat că "FBI a făcut bine că a deschis o anchetă pentru terorism". 

El a mai ordonat ca drapelele de pe toate clădirile federale să fie coborâte în bernă ca omagiu adus victimelor.

_______

UPDATE 21,00: Omar S. Mateen, presupusul autor al atacului armat dintr-un club de noapte gay soldat cu 50 de morţi la Orlando, în statul american Florida, a sunat la 911 înainte de atac şi a jurat credinţă grupării jihadiste Statul Islamic, relatează NBC News pe Twitter, potrivit Reuters, informează Agerpres.

Într-o postare pe pagina sa de internet, MSNBC a transmis că Mateen a jurat credinţă liderului grupării Stat Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi.

_____

UPDATE 20.04: Atacul armat de duminică dintr-un club de noapte gay din Orlando, soldat cu 50 de morţi şi considerat cel mai sângeros din istoria SUA, este "clar un act de terorism", a afirmat guvernatorul statului Florida, Rick Scott, potrivit AFP. "Când cineva intră aşa, trage, ucide la întâmplare şi răneşte alţi oameni, este clar un act de teroare", a spus guvernatorul într-o conferinţă de presă. Atacatorul, care a murit în schimbul de focuri cu poliţia, este un tânăr cetăţean american de origine afgană, Omar Mateen, în vârstă de 29 de ani, conform presei americane.

_____

UPDATE 18.05: Atacul armat dintr-un club gay din Orlando s-a soldat cu 50 de morţi - cel mai sângeros din istoria SUA - şi circa 53 de răniţi, conform unui nou bilanţ transmis duminică de primarul oraşului, Buddy Dyer, potrivit AFP.

_____

UPDATE: Atacul armat dintr-un club gay din Orlando s-a soldat cu 50 de morți - cel mai sângeros din istoria SUA - și circa 53 de răniți, conform unui nou bilanț transmis duminică de primarul orașului, Buddy Dyer, potrivit AFP.

___

Aproximativ 20 de persoane au fost ucise în atacul armat care a avut loc la primele ore ale dimineţii de duminică în clubul de noapte Pulse, pentru homosexuali, din Orlando, în statul american Florida, a anunţat şeful poliţiei locale, John Mina, potrivit DPA. 

El a precizat că 42 de persoane au fost transportate la spital. 

Suspectul a fost găsit mort în club, având asupra sa două arme de foc şi 'un fel de dispozitiv', a spus Mina într-o conferinţă de presă. Atacatorul a murit după schimbul de focuri cu poliţiştii.

Citește și: VIDEO - Kovesi a EXPLODAT: AVERTISMENT teribil al șefei DNA

Citește și : Mariana Rarinca o DISTRUGE pe Livia Stanciu, după numirea în CCR: acuzații pentru Iohannis

Citește și: Prestaţia lui Cioloş în Franţa, criticată: 'Un demnitar român de condiţie medie'

Citește și: DEZASTRU pentru Marea Britanie

Citește și: Un senator PNL dezvăluie: Care sunt numele vehiculate să vină la șefia partidului

Citește și: VIDEO - Victor Ponta, atac HALUCINANT la Iohannis: le-a dat românilor multă.../ VIDEO

Citește și: SCANDAL: Klaus Iohannis i-a cerut demisia printr-un SMS

Citește și: VIDEO Bătaie generală între suporteri pe stadion după Anglia-Rusia 1-1

Citește și: Kovesi a PROFEȚIT: face DEZVĂLUIRI de ultimă oră dintr-un dosar BOMBĂ


Nouă poliţişti au fost implicaţi în schimbul de focuri cu atacatorul, unul dintre ei fiind rănit, a adăugat şeful poliţiei, potrivit Reuters, citat de Agerpres

El a precizat că atacul s-a transformat într-o luare de ostatici. "Aproape de ora 05.00 în această dimineaţă, a fost luată decizia de a-i salva pe ostaticii care erau în interior", a spus Mina. 

Pe de altă parte, potrivit FBI, suspectul ar fi putut avea 'o înclinaţie' pentru terorismul islamist, transmite AFP. 

Un oficial citat de Reuters a spus de asemenea că autorităţile americane investighează dacă atacatorul era un 'lup singuratic'.

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.