Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE | Tragedie aviatică în Rusia: Cel puțin 13 morți pâna la această oră

captura youtube
avion accident

Un avion rusesc de luptă s-a prăbuşit peste un bloc de locuinţe în oraşul Eisk, din sudul Rusiei, la scurt timp de la decolare, luni, provocând incendierea clădirii şi decesul a şase persoane, potrivit aljazeera.com

UPDATE
Cel puțin 13 morți după ce un incendiu de proporții a cuprins blocul de apartamente, martorii spunând că mai multe etaje erau în flăcări.
"Salvatorii au terminat de excavat dărâmăturile (...) În total, 13 persoane au murit, inclusiv trei copii, în timp ce 19 persoane au fost rănite", potrivit Ministerului pentru Situații de Urgență, citat de agențiile ruse.
Echipajul avionului Sukhoi Su-34 a reușit să se ejecteze înainte ca avionul să se prăbușească, potrivit ministerului Apărării.
"În timp ce urca pentru a efectua un zbor de antrenament de pe aerodromul militar din districtul militar de sud, un avion Su-34 s-a prăbușit", se arată într-un comunicat al ministerului. "Cauza prăbușirii aeronavei a fost un incendiu la unul dintre motoare în timpul decolării".
Oksana, o rezidentă care a refuzat să-și dea numele de familie, a declarat că zona a fost izolată.
"S-ar putea să fie o explozie. Totul arde în interior. Este fum", a declarat ea pentru agenția de știri AFP. Ea a spus că era blocată în trafic când a auzit vestea.
"Sunt în stare de șoc, evident. Copilul meu era singur acasă. Deja obișnuiam să mergem la culcare cu frică în fiecare zi - Mariupol este chiar vizavi de noi", a spus ea, referindu-se la portul ucrainean din apropiere, asediat la începutul acestui an de forțele rusești și ocupat acum de Moscova.
Încă şase persoane sunt date dispărute şi 19 au fost rănite, au informat oficialii. Oraşul este separat de teritoriile ucrainene ocupate de ruşi printr-o fâşie îngustă din Marea Azov.

Guvernatorul regiunii Krasnodar a negat informaţile locale potrivit cărora avionul ar fi fost încărcat cu muniţie. "Dacă ar fi fosat aşa, aici ar mai fi doar jumătate din clădire", l-a citat RIA pe guvernator. Autorităţile au comunicat că 250 de persoane au fost evacuate, printre care 40 de copii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.