Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

(UPDATE) Un olimpic vine patron la Dinamo!

www.fanatik.ro
stadion Dinamo

(UPDATE) Chiar dacă Herminio Menéndez va prelua pachetul de 82 la sută din SC FC DINAMO 1948 SA, deținut în prezent de Ionuț Negoiță, actualul antrenor al „câinilor”, Adrian Mihalcea va rămâne pe banca alb-roșie cel puțin până la sfârșitul actualei ediții de campionat. Fosta glorie din Ștefan cel Mare a primit asigurări în acest sens de la toate părțile implicate în tranzacția clubului.

Presa din Spania a scris zilele trecute despe cel care ar urma sa cumpere pachetul majoritar de actiuni al FC Dinamo București de la omul de afaceri Ionut Negoita. Pe langa experienta din lumea fotbalului spaniol de la diferite cluburi dar si exprienta acumulata ca si oficial, Herminio Menéndez, s-a bucurat de o carieră de succes pe canoe, ceea ce l-a determinat să participe la patru Jocuri Olimpice de vară între 1972 și 1984, obținând o medalie de argint la Montreal 1976, și una de argint și una de bronz la Moscova. 1980. În plus, a câștigat în total opt medalii la Campionatul Mondial de canotaj între 1975 și 1982, obținând aur la Belgrad 1975.

Și-a pus capăt carierei după Olimpiada de la Los Angeles din 1984, pentru a-și începe cariera de lider sportiv, alăturându-se Comitetului Olimpic spaniol ca reprezentant al sportivilor și prezidând comisia de sportivi. Ulterior, a fost vicepreședinte al Federației Regale Spaniole de Canotaj și consilier al socialistului Javier Gómez Navarro în Consiliul Superior al Sporturilor , participând din această poziție la elaborarea Legii sportului din 1989 , care a transformat cluburile de fotbal în corporații sportive. și baschet.
A părăsit funcția în 1990 pentru a fi numit președinte al biroului Comitetului Olimpic de Organizare al Barcelona din 1992 la Madrid. S-a dovedit a fi ales să prezinte torța olimpică pe stadionul Montjuic la Olimpiada de la Barcelona.



ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.