Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uraganul Laura a făcut o primă victimă în Louisiana. A fost anunţat şi un incendiu într-o uzină chimică

uragan

O primă victimă a fost anunţată în Louisiana, o fată în vârstă de 14 ani ucisă de un arbore căzut peste casa ei, şi un incendiu a fost anunţat într-o uzină de produse chimice după trecerea distrugătoare de joi a uraganului Laura, unul dintre cele mai violente care a lovit vreodată acest stat american, scrie AFP, potrivit news.ro.

Potrivit celui mai recent bilanţ meteo, uraganul Laura a scăzut considerabil în intensitate, cu vânturi de 120 de km/ oră, ceea ce l-a retogradat la categoria 1.

Citește și: Epidemiologii trag semnalul de alarmă: Ne vom confrunta cu un număr crescut de infecții

"Cred că nu va fi ultima, deşi mă rog să nu mai fie altele", a declarat la postul MSNBC guvernatorul John Bel Edwards confirmând primul deces atunci când uraganul pierdea rapid din putere îndreptându-se către nord.

Furtuna a lovit uscatul cu puterea unui uragan de categoria a 4-a (din 5), joi dimineaţă, în jurul orei locale 1.00 (ora 6.00 GMT), în oraşul de coastă Cameron, situat în apropiere de graniţa cu Texas, în Golful Mexic, fenomenul meteorologic fiind însoţit de vânt susţinut de 240 km/h, conform Centrului Naţional pentru Uragane (NHC).

Mai mult de 700.000 de persoane au rămas fără electricitate joi dimineaţă în Louisiana şi în Texas, potrivit site-ului PowerOutage.us.

Geamurile explodate ale unui mare imobil arată violenţa vânturilor în Laje Charles, oraş din Louisiana cunoscut pentru rafinăriile de petrol, principala resursă economică a regiunii.

Un incendiu a fost declarat acolo la o uzină de produse chimice, de unde se ridica fum gros deasupra apelor.

Guvernatorul John Bel Edwards i-a invitat pe riverani să rămână la domiciliu şi să întrerupă aerul condiţionat.

Meteorologii continuă să avertizeze cu privire la inundaţii, pe măsură de uraganul se îndreaptă către Arkansas, unde trebuie să ajungă noaptea următoare.

"Va fi nevoie de mai multe zile după trecerea furtunii pentru ca apele să se retragă", a prevenit NHC.

Preşedintele Donald Trump este ţinut la curent cu situaţia din zonă şi s-a angajat să pună la dispoziţie toate mijloacele federale necesare pentru "a salva perosanele aflate în pericol" şi "a susţine regiunile afectate", a declarat, într-un comunicat, purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

Citește și: Ludovic Orban reacționează după ce cazurile COVID-19 au crescut: M-a surprins

La 15 ani de la uraganul Katrina, care a devastat New Orleans, autorităţile locale au făcut apel la prudenţă.

Mai mult de 1,5 milioane de persoane în total ar putea fi evacuaţi în Louisiana şi în Texas, unul dintre cele mai afectate state americane de pandemia de Covid-19.

Sezonul uraganelor în Atlantic, care durează oficial din 1 iunie până la 30 noiembrie, se anunţă intens anul acesta. Centrul naţional al uraganelor se aşteaptă la 25 de astfel de fenomene. Laura este deja al doisprezecelea.

A făcut deja importante inundaţii în Haiti şi în Republica Dominicană, provocând moartea a cel puţin 25 de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.