Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uraganul Orlene a fost retrogradat la nivel de furtună tropicală

fr.de
taifun uragan furtuna

Uraganul Orlene, care a lovit luni statul Sinaloa din sudul Mexicului, pe coasta Oceanului Pacific, cu intensitatea unui uragan de categoria 1 pe scara Saffir-Simpson, a scăzut în intensitate până la nivel de furtună tropicală la sfârşitul aceleiaşi zile, au anunţat meteorologii, informează marţi AFP.

Orlene a atins luni zona de uscat la ora 13:45 GMT, cu vânturi maxime de 140 km/h, la o distanţă de 5 kilometri de oraşul Escuinapa din sudul statului Sinaloa, potrivit Comisiei naţionale a apelor din Mexic (Conagua).

Ajuns la sfârşitul zilei la nivel de furtună tropicală în timp ce înainta pe uscat, Orlene continuă să reprezinte un pericol din cauza vântului şi a ploilor care îl însoţesc şi care pot provoca inundaţii şi alunecări de teren, potrivit Agerpres.

Potrivit Centrului Naţional al Uraganelor (NHC) din Statele Unite, vitezele maxime ale vântului au scăzut până la 55 km/h şi se preconizează că furtuna Orlene va continua să se disipeze.

Până în prezent nu au fost raportate decese.

Uraganul s-a format sâmbătă dimineaţă, iar intensitatea sa a crescut treptat. Până duminică dimineaţa, a crescut în intensitate până la categoria a 3-a, iar câteva ore mai târziu a ajuns la categoria a 4-a, pe o scară de 5. Apoi a fost evaluat ca un uragan "extrem de periculos", însă a început să slăbească din intensitate duminică după-amiază.

Coastele mexicane de la Oceanul Atlantic şi Oceanul Pacific sunt expuse în fiecare an la uragane, de obicei între lunile mai şi noiembrie. În octombrie 1997, peste 200 de persoane şi-au pierdut viaţa în timpul trecerii uraganului Paulina, de categoria a 4-a, peste coastele mexicane la Oceanul Pacific.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.