Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Urmașa Angelei Merkel s-a făcut de RÂS: I-a numit 'SOCIALIȘTI' pe subalternii din CDU

Annegret Kramp-Karrenbauer

Noua șefă a Uniunii Creştin Democrate (CDU) din Germania, Annegret Kramp-Karrenbauer, a comis duminică o gafă în discursul către membrii de partid, la o şedinţă despre politicile de imigrare; ea şi-a numit formaţiunea "social-democrată", ceea ce a provocat râsete jenate în sală, unde erau prezenţi şi miniştri, relatează Reuters.

Kramp-Karrenbauer - cunoscută şi ca AKK, după iniţiale - s-a declarat "deosebit de încântată că nu facem asta doar ca social-democraţi, în această seară, ci şi împreună cu membrii CSU" (Uniunea Creştin Socială, partidul din Bavaria aliat al CDU), scrie agerpres.ro.

Citește și: Vești bune pentru Cristi Borcea! Cum ar putea scăpa de închisoare

Noua şefă a creştin-democraţilor, care a preluat ştafeta conducerii partidului de la cancelarul Angela Merkel, s-a corectat imediat, încercând să explice că se gândea la "modul în care social-democraţii fac faţă unei traume importante" legate de reforma pieţei muncii din 2005, cunoscută ca Hartz IV.

Presa germană a speculat însă momentul; tabloidul Bild s-a referit la "un accident stânjenitor". Secretarul general al Partidului Social Democrat (SPD, partener al CDU în coaliţia guvernamentală) a scris pe Twitter: "Dragă @akk, un mic sfat pentru viitor: se spune 'Dragi tovarăşi!'. Salutări cu solidaritate."

Citește și: Isărescu: ‘Noi nu putem să contracarăm deciziile BNR’

Alegerea ca șefă a CDU o plasează pe Annegret Kramp-Karrenbauer ca favorită pentru funcţia de cancelar, după alegerile parlamentare din 2021, la care Angela Merkel a anunţat că nu va mai candida. Încă şefă a cabinetului de la Berlin, Merkel nu participă luni la şedinţa CDU consacrată modului în care poate fi evitată o nouă criză a imigraţiei, similară cu cea din 2015, soldată cu peste un milion de cereri de azil în Germania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.