Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Urmările celui mai mare atac cibernetic din istorie: Câți bani au STRÂNS hackerii

hacker

Atacul cibernetic WannaCry, care s-a răspândit în jurul lumii, provocând haos în spitale, închideri de fabrici, dureri de cap pentru Microsoft și ore suplimentare pentru profesioniștii din domeniul securității informatice, a avut parte de un deznodământ rușinos, anunță Antena3.ro.

Potrivit specialiștilor, hackerii responsabili de acest atac absurd, de tip răscumpărare, nu prea au avut succes în a face profit.

Citește și: Lovitură pentru românii cu mașini mai vechi de 12 ani! Ce vor fi obligați să facă

Potrivit unei analize făcute de cercetătorul de securitate Brian Krebs, hackerii au atras până acum în jur de 26.000 de dolari după ce au comis ceea ce se crede a fi unul dintre cele mai mari atacuri de răscumpărare din istorie.

Cu taxa inițială pentru a debloca datele utilizatorilor setată la un nivel foarte rezonabil de 300 de dolari, hackerii ar fi trebuit să obțină miliarde de dolari. Însă acest lucru nu s-a întâmplat.

”O trecere în revistă a celor trei adrese de plată codificate de tip Wana ransomware indică faptul că până în prezent aceste conturi au primit 100 de plăți în valoare totală de puțin mai mult de 15 Bitcoins - sau aproximativ 26,148 USD la cursul curent Bitcoin-dolar”, arată Brian Krebs, arătând că frumusețea folosirii Bitcoin este aceea că oricine poate urmări tranzacțiile cu această monedă.

Malware-ul WannaCry perturbă în prezent activitatea a multor firme şi organizaţii din aproximativ 100 de ţări. Atacurile de tip ransomware criptează datele de pe computerele infectate, făcându-le inaccesibile pentru deţinătorii de drept, care sunt uneori şantajaţi pentru a le recupera.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.