Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

URMĂRIRE pe străzile din Craiova: Un urmărit internaţional, băut și drogat, a fugit de poliţişti, dar a fost prins

Un bărbat dat în urmărire internaţională de autorităţile italiene a fost prins vineri, de poliţiştii craioveni după o urmărire pe mai multe străzi. Bărbatul şi-a dat o altă identitate atunci când a fost oprit de oamenii legii, iar aceştia au stabilit că el se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi a substanţelor psihotrope, anunță news.ro.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, poliţişti din cadrul Biroului Rutier au făcut joi, semnalul de oprire pentru un autoturism care circula pe strada Madona Dudu din Craiova.

“Conducătorul autoturismului nu s-a conformat semnalului de oprire, continuând-şi deplasarea, fapt pentru care poliţiştii au pornit în urmărirea autoturismului cu autospeciala de poliţie având semnalele acustice şi luminoase în funcţiune. Urmărirea s-a realizat pe mai multe străzi din localitate, finalizandu-se pe strada Aleea Călugăreni, din Craiova unde autoturismul în cauză a fost blocat iar conducătorul auto imobilizat de poliţişti şi condus la sediul Biroului Rutier Craiova pentru audieri”, se arată în comunicat.

Sursa citată a menţionat că bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o concentraţie de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, dar şi cu aparatul Drugtest, care a arată valori pozitive pentru substanţe psihoactive.

Şoferul a fost dus la spital pentru recoltarea de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei şi a prezenţei în organism a substanţelor psihoactive.

De asemenea, poliţiştii rutieri în colaborare cu poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Craiova, au stabilit că bărbatul ar fi declarat o identitate falsă.

“Astfel, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit identitatea conducătorului auto, ca fiind un bărbat de 43 de ani, din Craiova, constatând totodată că acesta, profitand de faptul că nu avea documentele de indentitate asupra sa, ar fi declarat datele de identitate ale fratelui său”, a mai precizat IPJ Dolj.

Poliţiştii au întocmit în acest caz un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice ori a altor substanţe.

Totodată, în urma verificărilor poliţiştii au aflat că bărbatul este urmărit la nivel internaţional. Pe numele său autorităţile italiene au emis un mandat european de arestare pentru că din luna decembrie 2017 bărbatul ar fi făcut parte dintr-o grupare care avea ca scop furtul din buzunare în mijloacele de transport în comun şi ar fi folosit în mod fraudulos carduri de credit şi bancare, obţinute ca urmare a infracţiunilor săvârşite.

El a fost preluat sub escortă de către poliţişti din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale Dolj – Compartimentul Urmăriri şi prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova care a emis pe numele acestuia ordonanţă de reţinere pentru 24 ore.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.