Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Urmează criza economică! Avertismenul agenției Standard & Poor's: 'Riscurile sunt în principal în sens negativ şi sunt legate de evoluţia pandemiei'

youtube
criza economica, economie

Agenţia de evaluare financiară Standard & Poor's (S&P) a înrăutăţit luni estimările privind evoluţia economiilor emergente în 2020, din cauza efectelor pandemiei de coronavirus (COVID-19), şi a avertizat că toate ţările vor înregistra efecte negative, transmite Reuters, relatează Agerpres.

Citește și: Cele mai dezvoltate state din lume (grupul G7) au discutat de răspunsurile economice interne şi internaţionale la pandemia de coronavirus

Ţările emergente vor înregistra anul acesta un declin al PIB-ului de 4,7%, faţă de o scădere de 1,8% previzionată de S&P în aprilie. Revizuirea în scădere reflectă în principal înrăutăţirea efectelor pandemiei în multe economii emergente şi un efect negativ asupra comerţului mai pronunţat decât în prognoza anterioară, precizează agenţia de evaluare financiară.

"Estimăm că PIB-ul mediu al statelor emergente (excluzând China) se va contracta cu 4,7% anul acesta, şi va creşte cu 5,9% anul viitor. Riscurile sunt în principal în sens negativ şi sunt legate de evoluţia pandemiei", se arată în comunicatul S&P.

Toate ţările emergente vor înregistra pierderi economice permanente din cauza pandemiei, cele mai semnificative fiind în India, America Latină, Africa de Sud, Europa emergentă, Malaysia şi Indonezia.

FMI se aşteaptă la o contractare de 5,8% în acest an pentru economiile emergente şi în curs de dezvoltare din Europa (unde este inclusă România), urmată de o creştere de 4,3% anul viitor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.