Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cele mai dezvoltate state din lume (grupul G7) au discutat de răspunsurile economice interne şi internaţionale la pandemia de coronavirus

imperial.ac.uk
apocalipsa covid

Miniştrii de Finanţe din G7 au cerut luni implementarea deplină a iniţiativei G20 privind îngheţarea plăţilor aferente serviciului datoriei de către toţi creditorii bilaterali oficiali (DSSI) şi aderarea la standardele de transparenţă a datelor privind datoriilor, a declarat luni un purtător de cuvânt al Trezoreriei SUA, transmite Reuters, relatează Agerpres.

Citește și: Ungaria se teme că pandemia ar putea declanșa un nou val de migrație și cere consolidarea frontierelor externe ale UE

G20 este grupul celor 20 de economii dezvoltate şi emergente, în timp ce G7 grupează economiile cele mai dezvoltate: SUA, Japonia, Germania, Franţa, Marea Britanie, Canada şi Italia.

Într-o teleconferinţă care a avut loc luni dimineaţă, oficialii G7 au discutat de asemenea răspunsurile economice interne şi internaţionale la pandemia de coronavirus (COVID-19), şi strategiile în vederea înregistrării unei redresări robuste pe plan global, informează Trezoreria SUA într-un comunicat.

Analizând iniţiativa G20 privind suspendarea până la finalul anului a plăţilor aferente serviciului datoriei celor mai sărace 73 de ţări din lume, oficialii G7 au discutat necesitatea ca statul chinez, membru G20 şi un creditor important, să participe deplin şi în mod transparent la acest proiect, a declarat un oficial SUA.

"Este esenţial, atât pentru realizarea potenţialului deplin al iniţiativei, cât şi din perspectiva transparenţei", a precizat oficialul.

Sâmbătă, miniştrii de Finanţe din G20 urmează să discute un moratoriu privind datoriilor, pe fondul sporirii cererilor de extindere a plăţii datoriilor, în contextul recesiunii provocate de pandemie.

Până acum, 41 de ţări au cerut reducerea poverii datoriei conform iniţiativei, iar Clubul de la Paris a semnat acorduri cu 20 de state, de la Coasta de Fildeş la Etiopia şi Pakistan.

Săptămâna trecută, preşedintele Băncii Mondiale, David Malpass, a sprijinit o extindere a îngheţării plăţilor aferente serviciului datoriei, şi a cerut creşterea transparenţei privind creditele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.