Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Urmează ÎNTÂLNIREA TITANILOR! Mugur Isărescu și Eugen Teodorovici vor fi față în față: 'Guvernul va veni și va explica, sperăm ca ceilalți să înțeleagă'

dragnea-isarescu

Eugen Teodorovici l-a chemat la ordine pe guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, la sediul Ministerului de Finanțe, dar s-a lovit de refuzul acestuia. Cei doi ”titani” ai jocului economic al acestor zile se vor întâlni, totuși, peste doar câteva zile. Pe 4 februarie, va avea loc Comitetul Național pentru Supravegherea Macroprudențială, acolo unde BNR și Guvernul, alături de ASF și Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare, sunt părți.

Darius Vâlcov, omul din spatele programului de guvernare al PSD, consilier al premierului Viorica Dăncilă, a anunțat, luni seara, la România TV, că Guvernul va prezenta la marea întâlnire câteva propuneri cu care speră să-și convingă partenerii. În plus, Vâlcov dă ordin Consiliului Concurenței ca după ancheta pe dobânda ROBOR să facă una și pe speculațiile cursului din ultimele zile, când cursul a depășit recorduri istorice 11 zile consecutiv, ajungnd la aproape 4,8 lei pentru un euro.

Citește și: Radu Tudor reacționează după ce Liviu Dragnea a afirmat creșterea PIB-ului:’Există două vești bune și două vești proaste’

”Reprezentanții Guvernului vor prezenta foarte clar și eu sper că și ceilalți reprezentanți ai BNR și ASF să înțeleagă ce va prezenta Guvernul și să meargă cu toții pe aceeași linie. BNR, precum și ASF-ul nu trebuie să apere până la urmă interesul băncilor. Atât BNR-ul cât și ASF-ul trebuie să apere interesele românilor. Acest lucru este foarte clar și trebuie să-l urmărescă până la urmă politicile guvernamentale și acestea să se coreleze cu politicile Băncii Naționale și cele ale ASF. Cred că acesta este soluția, de dialog între instituțiile statului, dacă acestea au în comun interesul românilor. Dacă unele dintre ele doresc să apere mai mult actorii care funcționează pe acea piață, nu vor avea un partener în Guvern. Trebuie să găsim o soluție pentru ca euro să își revină.

Toată această creștere a euro e artificială. Poate Consiliul Concurenței va începe o anchetă și pe această speculație a cursului.”, a spus Darius Vâlcov.

Citește și: Rareș Bogdan anunță prăbușirea României sub conducerea lui Liviu Dragnea! ‘Criză fără precedent’

Trebuie precizat că în consiliul general al Comitetului Național pentru Supravegherea Macroprudențială sunt membri:

Mugur Isărescu, Guvernatorul Băncii Naționale a României – Președintele CNSM;

Florin Georgescu, Prim-viceguvernatorul Băncii Naționale a României;

Liviu Voinea, Viceguvernator al Băncii Naționale a României, coordonator al activității de stabilitate financiară;

Citește și: Zilele lui Mugur Isărescu la conducerea BNR sunt numărate :’E bine să lăsăm locul și altora’

Leonardo Badea, Președintele Autorității de Supraveghere Financiară;

Elena Doina Dascălu, Prim-vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară;

Eugen Orlando Teodorovici, Ministrul Ministerului Finanțelor Publice;

Attila György, Secretar de stat responsabil cu coordonarea promovării cadrului legal aferent piețelor financiare, Ministerul Finanțelor Publice;

Citește și: Radu Tudor reacționează după ce Liviu Dragnea a afirmat creșterea PIB-ului:’Există două vești bune și două vești proaste’

Tiberiu Valentin Mavrodin, Secretar de stat responsabil cu coordonarea managementului trezoreriei și datoriei publice, Ministerul Finanțelor Publice.

De asemenea, Directorul general al Fondului de Garantare a Depozitelor Bancare, Petre Tulin, participă la ședințele Consiliului general, fără drept de vot.

Citește și: Rareș Bogdan anunță prăbușirea României sub conducerea lui Liviu Dragnea! ‘Criză fără precedent’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.