Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Urmează NUCLEARA în SUA: Va fi publicat raportul referitor la ancheta FBI legată de implicarea Rusiei în prezidențialele din 2016

putin trump

Biroul de inspecţie internă din Departamentul american al Justiţiei a indicat joi că va face public la 9 decembrie un raport mult-aşteptat privind "originile" anchetei FBI referitoare la presupusa interferenţă rusă în alegerile prezidenţiale din 2016 din SUA, relatează Reuters.

Inspectorul general Michael Horowitz a precizat într-o scrisoare adresată joi preşedintelui comisiei judiciare din Senat, Lindsey Graham, că se aşteaptă ca biroul său să poată publica acest raport la 9 decembrie, "dacă nu intervin circumstanţe neprevăzute", informează agerpres.ro.

Citește și: Un lider PNL anunță că e pericol pentru Klaus Iohannis! Apel la români

Susţinătorii preşedintelui american Donald Trump afirmă că raportul va ridica semne de întrebare în ce priveşte legitimitatea investigaţiilor lansate de poliţia federală a SUA pentru a stabili dacă au existat legături între candidatul republican din 2016 ori echipa sa de campanie şi Rusia.

Biroul inspectorului general a menţionat că raportul are în vedere între altele în ce măsură FBI a respectat legea când a apelat la Tribunalul american pentru monitorizarea informaţiilor externe, în 2016, pentru a obţine un mandat de supraveghere electronică a "unei anumite persoane din SUA".

Citește și: DNA reacţionează în forță: Informațiile sunt false

Carter Page, fost consilier de politică externă al campaniei lui Trump din 2016, a dat recent în judecată Departamentul Justiţiei, acuzându-l că i-a încălcat dreptul la viaţa privată prin faptul că nu i-a pus la dispoziţie raportul înainte de publicarea sa, notează Reuters.

O altă persoană audiată de reprezentanţii lui Horowitz în cursul verii în legătură cu raportul ce urmează să fie publicat în decembrie a fost Christopher Steele, fost ofiţer de informaţii britanic, care a întocmit la solicitarea fostei candidate democrate Hillary Clinton şi a avocaţilor Partidului Democrat un controversat "dosar" cu privire la presupusele conexiuni între Trump şi Rusia.

Citește și: Un europarlamentar român dă o lovitură istorică! A fost ales .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.