Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Urmează restructurări în rândul bugetarilor - Președintele CJ Harghita anunță prăpăd din cauza OUG pe austeritate

bugetari

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Harghita, Borboly Csaba, consideră că ordonanţa ce vizează reducerea cheltuielilor bugetare este una greşită, care va bloca multe investiţii.

"Eu cred că această ordonanţă este una foarte greşită şi va bloca foarte multe investiţii şi multe servicii vor rămâne fără suport financiar. Nu cred că firmele prestatoare trebuie să crediteze statul, consiliile judeţene, consiliile locale. Deci, cum zice ordonanţa, acum firmele să lucreze şi o să primească banii la anul. Nu cred că, într-un sistem economic sănătos, statul poate să înlocuiască băncile cu firmele care prestează servicii, fac investiţii, execută lucrări pentru stat. Eu cred că teoria este una foarte greşită, eu sper că vor fi corecţii. Nu cred că de la Iaşi la Bucureşti sau de la Oradea până la Timişoara vor reuşi să facă faţă, fără pierderi uriaşe, primăriile şi consiliile judeţe. Deci, vom avea foarte multe pierderi. Şi, într-o economie, banul public trebuie să circule, peste tot în lume banii publici sunt cei care stau la coloana vertebrală a economiei, macroeconomiei şi acum va fi o stopare, care va fi inutilă", a declarat, joi, Borboly Csaba, într-o conferinţă de presă.

Preşedintele CJ Harghita a spus că nu pot fi făcute licitaţii pentru studii de fezabilitate, studii tehnice sau energetice, necesare pentru proiectele europene pe care vor fi lansate anul viitor.

"Nu ne lasă legea să ne pregătim pentru proiectele care anul viitor vor fi scoase la licitaţie. Deci, pierdem două luni esenţiale, chiar pe timp de iarnă e bine să licitezi. Eu am această vastă experienţă aici, la conducerea judeţului, noi întotdeauna în lunile noiembrie, decembrie ne pregăteam pentru anul viitor, începeam licitaţiile de proiectare, licitaţii de realizare a unor servicii, ca atunci când se deschid liniile de finanţare (pentru proiectele europene - n.red.), să fim acolo, la linia de start. Eu nu cred că va rămâne aşa. Dacă va rămâne aşa, o să pierdem miliarde de euro, care nu vor fi folosiţi şi ne vor lipsi din bugetul ţării", a arătat Borboly.

El a adăugat că va avea loc şi o reorganizare a personalului Consiliului Judeţean şi instituţiilor subordonate, întrucât ordonanţa prevede reducerea a 41 de posturi, fiind înfiinţată o comisie care caută soluţii pentru această situaţie. Totodată, Borboly a precizat că şi primăriile din judeţ se confruntă cu probleme similare.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.