Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Urmează să faci un RMN? Iată ce ar trebui să știi despre această investigație!

RMN

Investigația imagistică prin rezonanță magnetică (IRM sau RMN) este una dintre cele mai avansate tehnici de imagistică medicală, care permite medicului să diagnosticheze rapid și precis o gamă extinsă de afecțiuni. IRM permite medicului vizualizarea unor detalii foarte specifice ale organelor și țesuturilor, adăugând detalii care nu ar putea fi obținute prin tomografie computerizată, radiologie standard sau ecografie.

Investigația prin rezonanță magnetică este neinvazivă și nedureroasă și poate fi repetată, la nevoie, fără efecte secundare cunoscute, la pacienții care nu au contraindicații absolute la această metodă.

Contraindicațiile sunt legate de tehnologia aparatului, ce are la bază un câmp magnetic foarte puternic. Astfel, orice obiect metalic feromagnetic la care pacientul nu poate renunța fizic înaintea investigației (proteze, implanturi dentare, tije, șuruburi, clipsuri metalice, valve metalice, pacemakere etc.) poate reprezenta un pericol și contraindică investigația.

Cea de-a doua contraindicație este legată de utilizarea substanței de contrast la efectuarea investigației. Persoanelor alergice la substanța de contrast, dar și persoanelor care suferă de insuficiență renală le este contraindicată investigația.

Află mai multe despre investigația imagistică prin rezonanță magnetică și contraindicațiile sale, dar și despre cel mai performant aparat RMN din România!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.