Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Urmează uzina de la Mioveni? Renault își ÎNCHIDE, pe termen nedeterminat, toate fabricile din Franţa

renault

Producătorul auto francez Renault a decis luni să închidă toate fabricile din Franţa şi implicit şi producţia, pe o perioadă nedeterminată, din cauza pandemiei de coronavirus, scrie Reuters, potrivit MEDIAFAX.

Închiderea vizează 12 uzine şi 18.000 de angajaţi din Franţa. Producătorul auto a luat o decizie similară duminică şi în ceea ce priveşte fabricile din Spania.

Citește și: RCS&RDS, mesaj pentru toți clienții săi! Recomandarea făcută luni, în plină criză declanșată de coronavirus

Continuitatea activităţilor de producţie la celelalte uzine Renault din alte ţări europene depinde de situaţia din fiecare ţară în parte, a mai comunicat compania. Renault deţine brandul Dacia, companie responsabilă pentru circa 10% din exporturile României.

Grupul plănuieşte să reînceapă producţia imediat ce condiţiile permit asta. Renault mai spune că va implementa măsuri adecvate pentru a răspunde eficient la evoluţiile în ceea ce priveşte cererea, fără a da detalii dacă asta înseamnă reduceri de costuri sau de personal.

În ceea ce priveşte fabrica Dacia de la Mioveni, reprezentanţii companiei au precizat duminică pentru MEDIAFAX că uzina funcţionează în parametri normali. Mai mulţi producători auto din Europa se confruntă în prezent cu o lipsă acută de piese şi au decis să stopeze activitatea pe liniile de asamblare.

"Uzina din Mioveni funcţionează în parametri normali. Este dificil să estimăm impactul COVID – 19. Avem un dispozitiv de management împreună cu furnizorii şi operatorii noştri logistici. Activităţile de Supply – Chain, Achiziţii, Inginerie, Calitate sunt implicate pentru a veni cu soluţii alternative, dacă acest lucru e necesar pentru continuarea activităţilor", au precizat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii Dacia.

Citește și: Ultimă oră! CEC Bank, decizie pentru românii cu credite, pe fondul răspândirii coronavirusului: Se amână cu 30 de zile! .

Dacia a amânat toate evenimentele cu public numeros până la finalul lunii martie, iar unii angajaţi care nu lucrează în producţie fac deja muncă de acasă.

Dacia produce la Mioveni circa 350.000 de maşini.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.