Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Urşii au dat năvală în staţiuni: În Harghita, jandarmii au alungat o ursoaică cu pui de la Lacul Sf. Ana şi un urs de la Băile Tuşnad

News.ro.
Familie ursi

Jandarmii harghiteni au intervenit marţi după-amiază şi în cursul serii pentru îndepărtarea unei ursoaice cu pui din zona Lacului Sfânta Ana şi a unui urs de la periferia oraşului Băile Tuşnad, a informat Biroul de Presă al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Harghita, potrivit agerpres.ro.

Potrivit sursei citate, la Lacul Sfânta Ana a fost trimis de îndată un echipaj de jandarmerie din cadrul Postului de Jandarmi Montan Băile Tuşnad, bărbatul care a solicitat ajutorul relatând faptul că o ursoaică cu doi pui s-ar fi apropiat şi nu mai vrea să plece de lângă locul unde se comercializează produse de panificaţie şi unde un grup de copii ar fi servit masa.

Citește și: Victor Ponta, ofertat de PSD! Ce decizie a luat liderul PRO România

Ursoaica a fost îndepărtată din zonă de către jandarmi, aceştia rămânând o perioadă la faţa locului pentru a fi în măsură să intervină dacă ursoaica se reîntoarce, dar nu a fost cazul.

Sursa citată a mai precizat că, în acest timp, o femeie a sunat la 112 să solicite sprijinul jandarmilor pentru îndepărtarea unui urs dintr-o zonă aflată la periferia oraşului Băile Tuşnad.

Citește și: Traian Băsescu dă alarma: O știre bombă de pe surse!

S-a confirmat prezenţa ursului, dar acesta s-a îndreptat singur spre pădurea din apropiere.

Jandarmii reamintesc şi fac un apel la turişti să nu hrănească animalele sălbatice, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii să apeleze numărul de urgenţă 112, să nu încerce să intervină ei pentru îndepărtarea urşilor şi să evite, pe cât posibil, contactul direct cu animalele.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.