Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ursul care a ucis un tânăr alergător, în Italia, atacase anterior alte două persoane

baribal urs negru

Procurorii italieni au stabilit miercuri că ursul care a ucis săptămâna trecută un tânăr de 26 de ani ce făcea jogging în Alpi atacase anterior alte două persoane, informează Reuters.

Autorităţile locale au cerut ca animalul să fie eutanasiat în urma atacului asupra lui Andrea Papi, găsit decedat pe 6 aprilie în regiunea Trentino-Alto Adige. Înmormântarea bărbatului va avea loc în a doua parte a zilei de miercuri, potrivit Agerpres.

Autorităţile ceruseră ca ursul să fie eutanasiat în 2020, când animalul a atacat un bărbat şi pe fiul acestuia în aceeaşi regiune. O decizie a instanţei a revocat măsura la momentul respectiv.

Procurorii din oraşul Trento (nord) au spus că mostrele de ADN colectate după atacul asupra lui Papi corespund unui urs femelă identificat ca ''JJ4''.

Ursul, în vârstă de 17 ani, poartă o zgardă echipată cu un dispozitiv GPS care îi monitorizează deplasările. Potrivit unei ultime actualizări publicate pe site-ul provinciei Trento, înainte de moartea lui Papi, noutăţile privind localizarea ursului sunt temporar suspendate din cauza semnalului defectuos emis de zgarda.

Incidentul a redeschis dezbaterea privind conflictul oameni-viaţă sălbatică în această regiune care a fost repopulată cu urşi începând cu 1999 printr-un program finanţat de UE.

Potrivit datelor colectate de autorităţile provinciale din Trento, populaţia de urşi din regiune totaliza circa 100 de animale în 2021.

Ministrul Mediului, Gilberto Pichetto Fratin, s-a întâlnit marţi cu autorităţi locale pentru a discuta un răspuns în urma atacului, inclusiv folosirea sprayurilor anti-agresiune, precum şi relocarea în masă a populaţiei de urşi din Trentino către alte regiuni din Italia sau chiar peste graniţe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.