Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ursul rănit de o maşină pe DN 13 E60, la Bălăuşeri, a ieşit din comă

urs

Ursul care a fost lovit de o maşină pe DN 13 E60, între localităţile Găieşti şi Bălăuşeri, în data de 21 noiembrie, a ieşit din comă şi este supravegheat permanent la Grădina Zoologică din Târgu Mureş, a anunţat, marţi, Primăria Târgu Mureş, potrivit Agerpres.

"Ursul rănit în localitatea Bălăuşeri şi îngrijit la Zoo Târgu Mureş a ieşit din comă. Medicul veterinar şi angajaţii Grădinii Zoologice îl supraveghează zi şi noapte. Ursul, o femelă de aproximativ 2 ani, a fost lovit de o maşină în zona localităţii Bălăuşeri, pe E 60. Animalul rănit, aflat în comă, a fost transportat în cuşcă specială de angajaţii Grădinii Zoologice, care i-au amenajat un loc pentru îngrijire şi tratament la Zoo. Medicul veterinar supraveghează ursul în permanenţă, iar în urma tratamentului cu antibiotice, antiinflamatoare şi hidratare, ursul a dat primele semne de viaţă, mai mult a şi mâncat deja fructe. Îngrijitorii de la Zoo sunt optimişti şi speră că ursul se va vindeca complet. Dacă ursul aflat acum în tratament se va vindeca, va fi lăsat în libertate, în acelaşi loc în care a fost găsit, adică pe fondul de vânătoare din zona localităţii mureşene Bălăuşeri", a precizat Primăria Târgu Mureş, într-un comunicat de presă.

Ursul rănit în data de 21 noiembrie a fost al şaselea implicat într-un accident rutier pe drumurile publice, în ultimele săptămâni, iar din acest motiv Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Mureş a aprobat, săptămâna trecută, noua procedură de intervenţie în cazul incidentelor în care sunt implicate animalele sălbatice, simplificând paşii care trebuie parcurşi.

"Procedura se referă la modul de acţiune şi modul de intervenţie a instituţiilor abilitate ale statului în aceste situaţii. Ea are mai multe etape, plecând de la anunţarea celor care răspund de asemenea situaţii, până la modul de acţiune şi intervenţie. Nu ne dorim să avem asemenea intervenţii dar, cum ele sunt destul de frecvente în ultimul timp, am considerat necesar să avem o procedură adaptată realităţilor", a declarat Mircea Duşa, în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Citește și: Traian Băsescu atacă dur PSD: Generațiile de oameni valoroși au trecut la PSD, iar înlocuirea lor se face cu mediocrități de tip Ciolacu, doamne cu strigături de tip Olguța

Procedura prevede toţi paşii pe care trebuie să îi urmeze instituţiile responsabile din momentul înregistrării incidentului la Dispeceratul 112, astfel încât să se reducă timpii de intervenţie şi să se eliminare situaţiile în care autorităţile caută soluţii şi resurse.

Astfel, în cazul în care incidentul se confirmă, echipajul ajuns la faţa locului, indiferent de structura din care face parte va transmite primele date la dispeceratul structurii, iar Dispeceratul 112 va anunţa toate instituţiile responsabile.

În plus, Direcţia Sanitară Veterinară şi Pentru Siguranţa Alimentelor va alerta medicii veterinari de pe raza localităţilor în care a avut loc incidentul, iar Garda Forestieră va anunţa gestionarul fondului de vânătoare, iar ISU Mureş va informa autoritatea publică locală şi va lansa mesaj Ro-ALERT atunci când situaţia o impune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.