Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ursula von de Leyen răspunde criticilor lansate de Donald Trump cu privire la contribuțiile Germaniei pentru bugetul NATO

NATO

Germania contribuie suficient în cadrul Alianței Atlanticului de Nord și urmează să își majoreze cheltuielile în domeniul militar, a declarat ministrul german al Apărării, Ursula von der Leyen, ca răspuns la noile critici lansate de președintele american Donald Trump, informează site-ul Politico.eu, informează Mediafax.

Discutând cu reporterii de la Berlin, von der Leyen a răspuns criticismului lansat de Donald Trump, făcând referire la contribuțiile Germaniei în calitate de al doilea cel mai mare furnizor de trupe pentru operațiunile NATO.

Guvernul german a afirmat recent că se așteaptă să se apropie curând de obiectivul de a aloca a 2% din PIB Apărării. Aliații NATO și-au luat angajamentul de a atinge acest obiectiv până în 2024.

Trump a trimis recent scrisori liderilor unor state membre NATO, printre care Germania, Belgia, Norvegia şi Canada, în care le cerea să majoreze cheltuielile în domeniul Apărării.

Vezi și: Donald Trump a fost invitat de Aleksandar Vucic să efectueze o vizită oficială în Serbia

Ministrul german a Apărării a reiterat faptul că idealul nu este acela de a cheltui mai mulți bani, ci de a îi cheltui mai bine.

"Poți să aloci cu ușuriță 2% din PIB pentru Apărare, dar în același timp să nu oferi nimic Alianței, prin neparticiparea la misiuni ", a declarat von der Leyen.

Oficialul german a mai afirmat că națiunile europene au propriile priorități privind securitatea, care sunt ce cel mai bine protejate de Planul de Cooperare Structurată Permanentă (PESCO).

Cotidianul The Washington Post a relatat recent că Pentagonul analizează posibilitatea retragerii trupelor americane staționate în Germania, după ce președintele SUA, Donald Trump, s-ar fi declarat șocat de numărul mare de trupe americane aflate în această țară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.