Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ursula von der Leyen condamnă în termeni duri atacul rusesc asupra Odesei în timp ce acolo se afla premierul grec: 'Nimeni nu se simte intimidat'

Euronews
Ursula von der Leyen

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a transmis miercuri că "nimeni nu se simte intimidat" de atacul pe care Rusia l-a efectuat mai devreme asupra oraşului ucrainean Odesa şi care a provocat explozii aproape de locul unde se aflau preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi premierul grec Kyriakos Mitsotakis, atac despre care între timp Rusia a anunţat că a ţintit o bază a dronelor navale ucrainene, relatează agenţiile EFE şi Reuters, conform AGERPRES.

"Condamn energic atacul laş al Rusiei la Odesa în timpul vizitei lui Zelenski şi Mitsotakis. Nimeni nu se simte intimidat de această nouă tentativă de terorism, desigur, nici liderii de pe teren, nici curajosul popor ucrainean", a scris Ursula von der Leyen într-un mesaj postat pe reţeaua de socializare X.

"Mai mult ca niciodată, vom sprijini Ucraina", a continuat preşedinta Comisiei Europene, la fel exprimându-se şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel, care a asigurat tot pe platforma X că "sprijinul deplin al UE pentru Ucraina şi pentru poporul său curajos nu se va clinti".

Mai multe explozii s-au înregistrat miercuri la mai puţin de 200 de metri de convoiul oficial de vehicule în care se aflau preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi premierul grec Kyriakos Mitsotakis, înaintea unei reuniuni pe care au avut-o la Odesa, oraş-port la Marea Neagră.

Incidentul a survenind în timpul unui atac rusesc cu drone şi rachete, despre care Ministerul rus al Apărării a transmis apoi că a ţintit "un hangar într-o zonă portuară comercială la Odesa în care drone navale erau pregătite pentru luptă de forţele armate ucrainene".

După incident premierul grec şi preşedintele ucrainean, amândoi teferi, au avut întâlnirea oficială programată.

În declaraţii acordate presei după întâlnire, Zelenski şi Mitsotakis au vorbit despre atacul rusesc. "Vedeţi cu cine avem de-a face. Nu le pasă unde trag", a spus Zelenski, citat de agenţia DPA, referindu-se la ruşi, menţionând apoi că există victime în urma acestui nou atac rusesc.

De partea sa, premierul Mitsotakis, aparent şocat, a vorbit despre "o experienţă impresionantă" sub bombardamentul rusesc, relatează AFP. El a precizat că atacul a început după ce el şi Zelenski au părăsit portul Odesa, pe care l-au vizitat împreună. "Am auzit sunetul sirenelor antiaeriene şi exploziile foarte aproape de noi. N-am avut timp să ne punem la adăpost", a povestit premierul grec.

Vizita sa la Odesa, menită să confirme sprijinul Greciei faţă de Ucraina în războiul cu Rusia, nu a fost anunţată public în prealabil, abia miercuri presa greacă relatând despre ea.

După vizita în Ucraina, Mitsotakis va veni la Bucureşti la Congresul Partidului Popular European (PPE).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.