Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ursula von der Leyen: Grecia va primi rapid asistenţă din partea Uniunii Europene pentru a putea limita afluxul de imigranţi

Euractiv
Ursula von der Leyen

Grecia va primi rapid asistenţă din partea Uniunii Europene pentru a putea limita afluxul de imigranţi, a declarat marţi Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, în cursul unei vizite la frontiera Greciei cu Turcia, anunță MEDIAFAX.

"În următoarele zile şi săptămâni, vom lucra pentru a ne asigura că furnizăm asistenţa de care este nevoie. Nu este vorba de o problemă care trebuie gestionată doar de Grecia. Este responsabilitatea întregii Europe", a declarat Ursula von der Leyen.

Citește și: După demersul făcut de Dumitru Coarnă, încă un sindicat reacționează: În acest caz, absolut toate funcțiile trebuie egalizate la nivel maxim

"Cei care încearcă să testeze unitatea Europei vor fi dezamăgiţi. Vom menţine actuala linie şi vom prevala. Turcia nu este un inamic, dar oamenii nu sunt doar mijloace pentru atingerea unui scop. Am face bine să ne amintim aceste lucruri în următoarele zile", a adăugat Ursula von der Leyen, potrivit agenţiilor Reuters şi DPA.

Preşedintele Comisiei Europene a precizat că Agenţia UE pentru protecţia frontierelor (Frontex) va trimite o echipă de intervenţie rapidă la frontiera Greciei cu Turcia. Guvernul Greciei ar urma să primească 700 de milioane de euro pentru gestionarea afluxului de imigranţi.

Sebastian Kurz, cancelarul Austriei, a catalogat marţi drept "atac la adresa Uniunii Europene" decizia Turciei de a permite trecerea imigranţilor spre Europa. "Este vorba de un atac al Turciei asupra Uniunii Europene şi a Greciei. Sunt folosite fiinţe umane pentru exercitarea de presiuni asupra Europei", a declarat Sebastian Kurz într-o conferinţă de presă pe tema situaţiei din Siria.

Citește și: Klaus Iohannis, despre activitatea MAI: Deficiențe de ordin managerial, de coordonare și chiar lipsă de profesionalism, în contextul unor situații precum cazul Caracal sau evenimentele din 10 august 2018

Milioane de imigranţi extracomunitari se îndreaptă spre Europa după ce Turcia a deschis frontierele, a afirmat luni preşedintele Reecep Tayyip Erdogan, denunţând presiunile exercitate de Uniunea Europeană.

Peste 10.000 de imigranţi din Orientul Mijlociu au încercat să traverseze frontiera dintre Turcia şi Grecia după ce Administraţia Recep Tayyip Erdogan a anunţat, pe fondul tensiunilor cu Occidentul, eliminarea restricţiilor de călătorie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.