Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ursula von der Leyen i-a dat vești proaste lui Zelenski, la Consiliul European: Aderarea la UE depinde de performanțe

Inquam Photos / George Calin
Ursula von der Leyen

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a salutat, joi, "progresele" înregistrate de Ucraina după primirea statului de candidat pentru integrarea în Uniunea Europeană, subliniind însă că aderarea este un proces "dependent de performanţe".

Citește și: Zelenski a încins ședința Consiliului European: A anunțat că Putin are un plan de distrugere a Republicii Moldova

Ursula von der Leyen s-a declarat "impresionată de progresele" Ucrainei pe parcursul integrării europene, conform unei declaraţii făcute cu ocazia summitului special al Consiliului European, informează site-ul Tagesschau.de.

Flexibil, dar precis

"Nu există niciun program rigid de integrare, dar este un proces dependent de performanţe", a afirmat Ursula von der Leyen într-o conferinţă de presă organizată alături de preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, şi de Charles Michel, preşedintele Consiliului European.

Comisia Europeană colaborează strâns cu Guvernul de la Kiev pentru aplicarea reformelor, iar un raport oficial de evaluare a activităţilor va fi prezentat în toamnă.

Ucraina are obiectivul iniţierii negocierilor pentru aderarea la Uniunea Europeană, a afirmat săptămâna trecută preşedintele Volodimir Zelenski, cu ocazia reuniunii UE-Ucraina, desfăşurată la Kiev.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.