Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ursula von der Leyen vrea ca Putin să fie adus în faţa justiţiei internaţionale: 'Este important pentru mine'

captura Euronews
Ursula von der Leyen

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a pledat, joi, pentru aducerea preşedintelui rus Vladimir Putin în faţa justiţiei internaţionale pentru crimele de război comise în Ucraina, conform unui interviu acordat Bild, citat de AFP, scrie news.ro.

"Putin trebuie să piardă acest război şi să răspundă pentru acţiunile sale, este important pentru mine”, a declarat Ursula von der Leyen pentru postul de televiziune Bild.

Nu există îndoială că în Ucraina s-au comis crime de război, de la izbucnirea ofensivei ruse de la sfârşitul lunii februarie, "de aceea susţinem strângerea de probe pentru o procedură în faţa Curţii Penale Internaţionale”, a adăugat şefa Comisiei Europene, care joi a fost în vizită la Kiev.

"Bazele sistemului nostru de drept internaţional cer să urmărim astfel de crime şi, la final, Putin este responsabil pentru ele”, a adăugat ea. Întrebată despre probabilitatea ca şeful statului rus să fie adus într-o zi în faţa justiţiei internaţionale, Von der Leyen a răspuns: "Cred că este posibil”.

În cursul zilei, în capitala Ucrainei, preşedintele Comisiei Europene a promis că UE va sprijini Ucraina "atâta timp” cât este nevoie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.