Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ursula von der Leyen, SCRISOARE către Rovana Plumb după ce i-a alocat portofoliul Transporturilor - Care sunt așteptările

letteradonna.it
Ursula von der Leyen

Președintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, o anunță pe Rovana Plumb că i-a alocat portofoliul Transporturilor și îi transmite acesteia care sunt așteptările și obiectivele subsumate domeniului menționat.

„Transportul ajută oamenii, serviciile și bunurile pentru a circula liber în Uniunea noastră. Conectează oamenii din diferite regiuni și țări și ne aduce mai aproape împreună. Cererea de transport continuă să crească pe măsură ce economiile și societățile noastre devin mai integrate. Acest lucru creează noi oportunități de inovare și investiții, precum și un set de noi provocări. Sectorul transporturilor va avea o contribuție importantă în exploatarea potențialului tranzițiilor digitale cu climă dublă și digitală. Pentru a deveni primul continent neutru din punct de vedere climatic, Europa trebuie să reducă emisiile în continuare și mai rapid. Transportul va fi o parte centrală a Pactului Verde European”, i-a transmis von der Leyen lui Plumb, conform caleaeuropeana.ro.

În scrisoare, președintele ales al Comisiei Europene precizează că „transportul durabil, sigur și accesibil” reprezintă principal obiectiv pentru mandatul Rovanei Plumb în următorii cinci ani.

ALDE clocotește, Tăriceanu le transmite un mesaj colegilor nemulțumiți: 'Orice problemă poate să fie discutată, dar în forurile partidului'

Ursula von der Leyen îi solicită lui Plumb să elaboreze o strategie cuprinzătoare pentru mobilitate durabilă și inteligentă și să extindă Sistemul de comercializare a emisiilor către sectorul maritim.

Între altele, președinta aleasă a Comisiei Europene îi transmite comisarului desemnat că va trebui să contribuie la atingerea obiectivului privind reducerea poluării, la revizuirea Directivei de taxare în domeniul energiei pentru a o actualiza în conformitate cu ambițiile climatice ale UE.

„Va trebui să asiguri modernizarea continuă a sistemelor cheie de transport”, i-a mai scris von der Leyen, oferind ca exemple completarea legăturilor de infrastructură și a Rețelei Trans-europene de transport ”cât mai repede cu putință”.

Potrivit scrisorii transmise, Ursula von der Leyen îi mai solicită Rovanei Plumb să asigure, în contextul modernizării transporturilor, respectarea drepturilor pasagerilor, necesitatea menținerii standardelor de înaltă siguranță, precum și implementarea utilizării duale a proiectelor de infrastructură pentru a îmbunătăți mobilitatea militară, prin utilizarea fondurilor disponibile în cadrul Mecanismului pentru Interconectarea Europei.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.