Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ursula von der Leyen: 'Ţintele convenite la COP26 sunt sub aşteptări'

DW
Ursula von der Leyen

Ţintele convenite la conferinţa ONU privind schimbările climatice COP26 sunt ''sub aşteptări'', a declarat luni la o conferinţă pe teme economice în Germania preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, transmite agenţia DPA.

În opinia şefei Comisiei Europene, acordurile convenite la această conferinţă reprezintă ''doar un pas intermediar pentru a menţine comunitatea globală angajată faţă de ţinta de 1,5 grade Celsius'', adică obiectivul limitării încălzirii globale la maxim 1,5 grade Celsius faţă de era preindustrială stabilit în Acordul de la Paris din 2015.

Una dintre ''dezamăgirile'' Ursulei von der Leyen după COP26 este ''diluarea'' rezolvării problemei cărbunelui, acordul convenit la finalul conferinţei desfăşurate la Glasgow prevăzând doar diminuarea energiei obţinute din cărbune, în locul eliminării combustibililor fosili, potrivit Agerpres.ro.

''Angajamentele, ţintele şi paşii' asupra cărora s-a convenit la conferinţă au mai puţină claritate, a criticat pe ansamblu Ursula von der Leyen. Ea a deplâns şi sprijinul financiar insuficient din partea ţărilor industrializate pentru ţările sărace.

Conferinţa de la Glasgow s-a încheiat în weekend după două săptămâni de discuţii care nu au condus la un angajament privind renunţarea la folosirea cărbunelui, în urma presiunilor din partea Chinei şi a Indiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.