Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ursula von der Leyen validată de Parlemantul Ruropean pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene

Shz
Ursula von der Leyen

Parlamentul European a validat marţi cu 383 de voturi pentru, 22 de abţineri şi 327 voturi împotrivă nominalizarea Ursulei von der Leyen pentru preşedinţia Comisiei Europene, potrivit agerpres.

Rezultatele votului secret cu buletine a fost anunţat de preşedintele Parlamentului European, David Sassoli.

Pentru validarea Ursulei von der Leyen erau necesare 374 de voturi, ceea ce înseamnă că votul pentru alegerea noii preşedinte a Comisiei Europene a fost unul foarte strâns. În 2014, potrivit AFP, Jean-Claude Juncker a fost validat de Parlamentul European cu 422 de voturi pentru şi 250 împotrivă.

Ea va ocupa acest post începând cu 1 noiembrie 2019 şi îi va urma în funcţie luxemburghezului Jean-Claude Juncker, care s-a aflat timp de un singur mandat în fruntea executivului Uniunii Europene.

CITEȘTE ȘI: Medicii avertizează: Pericolul ceaiurilor de muşeţel, mentă, tei şi alte plante

Ursula von der Leyen devine astfel prima femeie care va conduce Comisia Europeană.

Într-un scurt discurs susţinut după confirmarea ei la limită de către Parlamentul European, Ursula von der Leyen a spus că este o mare responsabilitate şi că munca ei începe din acest moment.

Nou preşedintă a Comisiei Europene le-a mulţumit eurodeputaţilor pentru încrederea pe care au avut-o în ea şi a cerut Parlamentului European "să lucreze constructiv" cu ea pentru o Europă unită şi puternică, notează dpa şi AFP.

Citește și: Carmen Dan, IEȘIRE TRIUMFALISTĂ din fruntea MAI - Ministrul demisionar anunță că dă premii angajaților din zona operativă

"Încrederea pe care aţi avut-o în mine, aţi avut-o în Europa. Sarcina care este înaintea mea mă face să mă simt umilă. Este o mare responsabilitate şi activitatea mea începe acum", a adăugat ea.

Pe Twitter, Ursula von der Leyen a scris "Mulţumesc!" în 24 de limbi, iar felicitările au început să curgă pe reţeaua de socializare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.