Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR 2021 = PD 1998? Traian Băsescu, despre asemănarea guvernului actual cu guvernul Ciorbea: 'Sunt situaţii total diferite'/ VIDEO

captură video
Traian Basescu multime

Europarlamentarul Traian Băsescu reacţionează la comparaţiile apărute în analizeze publice între Guvernul Cîţu şi Guvernul Ciorbea. În 1998, Băsescu a fost, alături de PD, vârf de lance în războiul cu premierul Ciorbea, care a dus la căderea guvernului CDR.

"E uşor de făcut paralela politică, dar v-aş aduce aminte ce garnitură avea la vremea aceea PD. Era Petre Roman, era Babiuc, era Radu Berceanu, era Duvăz, Videanu. Era o garnitură de oameni destul de grei. USR nu are o garnitură cu care să aibă suficientă importanţă pentru un astfel de război. Nici nu cred că va fi un război. Sunt declaraţii care foarte curând vor fi închise, dintr-un motiv simplu: cum ar arăta USR în opoziţie, alături de AUR şi PSD. În primul rând, ar fi pur şi simplu umbriţi în opoziţie de PSD, care e un partid mult mai mare şi mai experimentat. În al doilea rând, modul în care USR poate să dovedească ceva este având un mandat de succes la guvernare. În opoziţie nu poţi să demonstrezi. Mi se pare că aruncăm prea uşor termenul criză politică. O criză politică e când ai un guvern căzut, e când se rupe o coaliţie de guvernare. Nu suntem într-o situaţia de criză politică. Avem un ministru remaniat. Ce criză politică e aceea?", a afirmat Băsescu, la B1 TV.

Ulterior, fostul preşedinte a respins comparaţia cu actualei situaţii cu perioada CDR. "Sunt situaţii total diferite. Vă rog să vă aduceţi aminte că la vremea aceea Ciorbea deja îşi crease o reputaţie că nu ia nicio decizie. Erau revoltaţi toţi miniştrii PD că nu aproba nimic. Erau teancurile de proiecte adunate la cabinetul premierului şi degeaba le discutam. Devenise un calvar şedinţele de guvern. Începeam dimineaţa şi ajungeam la miezul nopţii fără nicio decizie luată. Ajunsesem la un nivel de exasperare", a mai precizat Băsescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.