Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR a început 'baletul' în jurul PNL, pe fondul tensiunilor din coaliție: 'Putem să stăm la o discuție'

Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache”
balet concert

USR a început 'baletul' în jurul PNL, pe fondul tensiunilor din coaliție: 'Putem să stăm la o discuție!'

În ultimele zile tensiunile dintre PSD și PNL sunt tot mai evidente! Pe acest fond USR anunță că ar fi dispusă să discute cu PNL, în vederea unei eventuale colaborări, însă numai dacă partidul aflat acum la putere acceptă unele reforme, a anunțat la RFI vicepreședintele Uniunii Salvați România, Claudiu Năsui.

”Sunt câteva reforme majore de care țara asta are nevoie, sunt greu de făcut, deranjează nomenclaturile din zonele acelea, dar alea trebuie făcute. Eu vă zic că dacă ar fi PNL-ul de acord să facem modificări legislative care nici măcar nu trebuie neapărat să fii la guvernare, poți să ai majoritate în Parlament, să-ți treacă legea, adică să schimbăm efectiv esența, atunci putem să avem o discuție. Până atunci, e doar o discuție pe cașcaval care mie mi se pare inutilă”, a spus Năsui, fost ministru al Economiei.

Întrebat la ce reforme se referă, vicepreședintele USR a explicat: ”De exemplu, o reducere drastică a impozitării muncii. România are cele mai mari taxe pe munca pe salariile mici, pe salariul minim din absolut toată Europa și în același timp suntem pe locul unu la sărăcie în muncă, suntem pe locul doi la sărăcie, pe locul unu la exod, pe locul trei la inactivarea forței de muncă”.

Întrebat la modul concret care ar fi condițiile, Năsui a argumentat: „În primul rând, alegeri, cred că trebuie să trecem printr-un proces electoral, să aleagă românii ce gen de Românie vor, au ales și în 2020, doar că unii au crezut că aleg, votând PNL, votează anti PSD și nu s-a întâmplat, cred că trebuie să trecem printr-un proces electoral și după aceea să avem o discuție pe reforme.

RFI: „Deci USR nu s-ar întoarce la guvernare decât după alegeri? Adică dacă se rupe coaliția PSD-PNL până la alegerile de anul viitor, ce faceți?”

Claudiu Năsui: „Nu am avut o discuție cu colegii pe partea aceasta, dar vă pot spune ce aș susține eu: fără reforme nu ar trebui să... nu vreau să mai fim la guvernare, dar nu la putere. Ultima oară, USR-ul a fost la guvernare, dar nu a fost la putere, nu am putut face nici o mare reformă și atunci, asta ar trebui să se întâmple acum.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.