Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR acuză 'primul jaf' al coaliției PNL-PSD: 'Este unul dintre cele mai mari tunuri de la Revoluţie încoace'

Inquam Photos - George Călin
Inquam Ionuț Moșteanu

Prima zi a coaliţiei PNL - PSD este şi "primul tun", în condiţiile în care la Senat a fost introdus pe ordinea de zi "proiectul Romexpo, care reprezintă un jaf naţional", a declarat marţi liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu.

"Prima zi a acestei coaliţii monstruoase PNL - PSD - prima zi, primul tun. La Comisia economică de la Senat au suplimentat ordinea de zi, au forţat suplimentarea ordinii de zi, şi au introdus proiectul Romexpo, acel proiect pe care îl urmărim de un an de zile, pe care l-au ţinut în sertar, acel proiect căruia noi, cei de la USR, ne-am opus, pentru că este un jaf naţional - un teren cu o valoare de 500 de milioane de euro este cedat gratuit, scos practic din patrimoniul statului, cedat gratuit Camerei de Comerţ pentru un proiect imobiliar. Iată că nu mai au răbdare, s-au apucat de jafuri şi din prima zi au început cu acest proiect, l-au băgat la Comisia economică de la Senat, probabil pe repede înainte mâine îl vor băga şi la Comisia juridică şi va merge şi la plen", a susţinut Moşteanu, la Palatul Parlamentului.

El a precizat că USR se va opune în continuare acestui proiect.

"Acel teren trebuie folosit pentru o dezvoltare urbană, normală, într-un oraş precum e Bucureştiul, însă trebuie licitat, trebuie o discuţie deschisă. Toţi cei care vor să investească acolo să vină să plătească pentru acel teren şi să facă acea dezvoltare imobiliară. Este inacceptabil ca acel teren de o valoare foarte mare să fie cedat unui singur investitor cu titlu gratuit. Iată că din prima zi încep cu hoţiile. (...) S-au făcut două amendamente la mişto, care nu aduc nicio garanţie. (...) Noi susţinem dezvoltarea, însă nu susţinem şmecheriile. Cazul Romexpo este, cred, unul dintre cele mai mari tunuri de la Revoluţie încoace. (...) Ne vom lupta să respingem acest proiect", a precizat deputatul USR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.