Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR, analiză care dă fiori fiecărui român: muncim jumătate de an să acoperim dările la stat

Deputatul USR, Claudiu Năsui, face o analiză în urma căreia reiese că fiecare român muncește primele 6 luni ale unui an pentru a suporta taxele impuse de stat pe salariu. Cu toate acestea, în fiecare an cheltuielile statului tot cresc iar românii vor plăti din ce în ce mai mult.

Citește și: Elena Udrea exultă la vestea candidaturii lui Băsescu la Primăria Capitalei: Gata, s-a terminat cu gluma!

”Românii muncesc aproape 6 luni doar pentru a acoperi taxele impuse de stat pe salariu.

Salariații români cotizează luni întregi de salariu pentru a acoperi taxarea muncii din țara noastră. Este ca și cum am munci pentru stat pe gratis prima jumătate a anului, fără a păstra nici măcar un leu pentru noi: din 1 ianuarie până pe 19 iunie, în fiecare an.

Cu toate astea, an de an scenariul se repetă: cheltuielile statului explodează, ne tot împrumutăm pentru a rostogoli datorii, iar singurele cresteri evidente sunt cele ale salariilor la stat sau ale pensiilor speciale.

Am mai menționat că taxele pe care ni le impune statul sunt cele mai mari taxe pe salariul minim din UE, iar serviciile pe care le primim sunt printre cele mai proaste. În ritmul acesta, noi o să tot plătim taxe, iar clasa politică o să ne tot vândă scuze.

USR și-a asumat ca angajament prioritar pentru guvernare scăderea taxării muncii. Fără contribuții și impozit pe primii 2.000 de lei pentru fiecare salariat din România. Acestea sunt măsuri care ajută cu adevărat relansarea economică și care fac o diferență reală în buzunarul fiecărui angajat român care, în prezent, face salariul jumi-juma cu statul.

Pentru mai multe detalii despre proiectul USR de reducere a taxelor pe muncă vizitați: www.zerotaxe.ro”, scrie Claudiu Năsui.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.