Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR, atac la adresa CCR și a lui Valer Dorneanu: cum să își fi redus veniturile lunare cu 33.000 de lei

www.facebook.com
dorneanu usr

Deputatul USR, Claudiu Năsui, consideră că problema pensiilor speciale este generată de cei care le încasează, adică oameni cu putere de decizie în România, oameni care niciodată nu vor vota pentru a-și amputa veniturile. Năsui îl dă ca exemplu pe Valer Dorneanu, președintele CCR, cel care, dacă ar fi acceptat eliminarea pensiilor speciale, ar fi pierdut 33.000 de lei/lună.

Citește și: Rareș Bogdan, atac EXPLOZIV la judecătorii CCR: O RUȘINE totală! Să nu mai existe politruci, pupincuriși și șpăgari în interiorul CCR

”Bugetarii de lux își apără privilegiile.

Problema pensiilor speciale este că cei care le pot elimina sunt tocmai cei care le primesc.

De fapt, cei cu putere în statul român și-au folosit puterea nu pentru români sau a face bine României, ci pentru ei. Pe principiu cine împarte, parte își face.

De aceea CCR a declarat neconstituțională legea de eliminare a pensiilor speciale. Este vorba de legea care a rezultat din contopirea proiectului USR din 2017 cu un proiect PNL. Ce rost a avut contopirea? Să fie practic omorât proiectul USR. Astfel s-au introdus, în mod intenționat, prevederi care să omoare proiectul.

Am semnalat încă de atunci cele două probleme majore ale acestei legi. În primul rând, conținea părți neconstituționale, iar lupta era pierdută încă de la adoptare. Acest lucru s-a confirmat astăzi. În al doilea rând, chiar dacă cumva trecea, nici măcar nu elimina toate pensiile speciale. Efectiv 90% din pensiile speciale din România ar fi rămas în vigoare.

Din acest motiv am introdus un alt proiect de lege prin care să impozităm cu 90% toate pensiile speciale care depășesc nivelul a cinci pensii minime garantate, iar banii să fie redirecționați către combaterea epidemiei și redresarea ulterioară a economiei. Culmea e că fix a doua zi, PNL a depus amendamente similare, dar care iarăși ar fi scutit aproape 97% din pensiile speciale. Amendamentele au fost atât de prost scrise încât nici măcar nu au mai fost susținute în comisii. Totul a fost de ochii lumii.

Cazul pe care vreau să vi-l prezint astăzi este tocmai președintele CCR, domnul Valer Dorneanu. Cum ar fi fost ca dumnealui să accepte astăzi să își micșoreze veniturile de la stat, deja considerabile, cu peste 33.000 de lei lunar? Vorbim de mai mult de înjumătățirea lor. Care sunt șansele ca pe viitor să o facă?”, scrie Claudiu Năsui.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.