Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR Bucureşti anunţă că va vota împotriva bugetelor de venituri şi cheltuieli ale companiilor municipale

usr

USR Bucureşti anunţă că va vota împotriva bugetelor de venituri şi cheltuieli ale companiilor municipale, apreciind că "salariile de lux" de la aceste societăţi "sunt o risipă pe care Bucureştiul nu şi-o permite", potrivit Agerpres.

"În total, companiile municipale vor cheltui în 2020 nu mai puţin de 647 de milioane de lei pentru plata salariilor a 10.000 de angajaţi. Ce fac toţi aceşti oameni? Greu de spus, judecând după rezultatele contabile. Anul trecut, 10 dintre companiile municipale au avut pierderi cumulate de 10 milioane de euro. Chiar şi cele care au fost pe plus au înregistrat profituri timide, mult sub ceea ce promitea Gabriela Firea în urmă cu ceva vreme. Salariile de lux care se plătesc la companiile municipale sunt o risipă pe care Bucureştiul nu şi-o permite! Consilierii municipali USR Bucureşti nu vor vota în şedinţa de joi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti aceste 'bugete nesimţite' ale companiilor municipale", arată USR Bucureşti într-o postare pe Facebook.

Liderul consilierilor generali ai USR, Alexandru Gâdiuţă, a precizat că directorii companiilor municipale primesc salarii medii de peste 25.000 de lei (brut).

Citește și: Suceava are de cinci ori mai mulți bolnavi cu noul coronavirus decât Oradea. Motivul este metoda de testare prin polling

"Este mult nu doar comparativ cu salariile din mediul privat, dar este mult mai ales în raport cu performanţele dezastruoase ale companiilor municipale pe care le conduc. Deşi nu au realizat nici cifra de afaceri propusă şi nici profitul estimat, directorii companiilor municipale sunt răsfăţaţi cu salarii uriaşe din fonduri publice. De exemplu, directorul de la Străzi, Poduri şi Pasaje are bugetat un salariu de 38.000 de lei, deşi societatea pe care o conduce a avut pierderi de 15 milioane de lei, adică peste jumătate din cifra totală de afaceri pe 2019", a declarat el.

Potrivit acestuia, directorul Companiei Dezvoltare Durabilă "are un salariu de 31.000 de lei, deşi compania a avut un profit simbolic de doar 1.000 de lei". Alţi patru directori de companii municipale "vor primi salarii de peste 27.000 de lei, adică peste pragul de salarizare al preşedintelui".

"Toate salariile medii din companiile municipale vor creşte în 2020 faţă de 2019. Cele mai mari creşteri, la Dezvoltare Durabilă (de la 7.200 la 11.400), la Întreţinere Arbori şi Spaţii verzi (de la 2.300 la 4.000), la Iluminat Public (de la 4.400 la 7.000), la Managementul Traficului (de la 2.300 la 5.700), la Protecţie Civilă (de la 1.500 la 3.000), la Imobiliara SA (de la 4.000 la 6.800) şi la Managementul Transportului (de la 5.500 la 6.900). Directorii şi membrii Consiliilor de Administraţie primesc cele mai mari majorări salariale. Media salariilor directorilor a fost de 22.900 de lei pe lună în 2019 şi va ajunge la 25.300 în 2020. Însă creşteri spectaculoase vor avea directorii de la Dezvoltare Durabilă (31.000 de lei) şi Managementul Traficului (30.000 de lei)", precizează consilierului municipal Ana Ciceală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.