Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR cere declanşarea procedurii de numire a noii conduceri a ANRE şi respingerea OUG de prelungire a mandatelor

Ionuț Moșteanu

USR a cerut în şedinţa Birourilor permanente reunite declanşarea procedurii parlamentare de numire a unui nou preşedinte şi a membrilor Consiliului Director al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie, însă reprezentanţii PNL şi PSD au respins solicitarea, ceea ce este "un abuz", a declarat, miercuri, liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu, scrie AGERPRES.

Moşteanu a precizat că actuala conducere a ANRE s-a dovedit a fi "incompetentă şi absolut depăşită", iar liderii PNL şi PSD, Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu, "o premiază" cu încă şase luni de mandat.

"USR a cerut declanşarea procedurii parlamentare de numire a preşedintelui şi a membrilor Consiliului Director al Autorităţii Naţionale de Reglementare în energie. Avem această instituţie condusă de politruci, care nu a făcut nimic în anii ăştia, nu a făcut mai ales anul acesta nimic pentru a face ca fiecare român să treacă mai uşor prin această criză a energiei. Este o conducere incompetentă şi absolut depăşită de tot ce se întâmplă şi pe piaţa internă şi pe piaţa externă a energiei şi vedem acum că PNL şi PSD, domnul Ciucă şi domnul Ciolacu, îl premiază pe Chiriţă, preşedintele ANRE, cu încă şase luni de mandat, ori 12.000 euro, socotiţi dumneavoastră, peste 70.000 euro numai din salariu pe care domnul Chiriţă îi bagă în buzunar pentru a nu face nimic, nu l-a văzut nimeni, nu ştie niciunul dintre noi nicio părere a domnului Chiriţă, preşedintele ANRE, despre criza din energie, este un parazit care stă acolo pe foarte mulţi bani şi care îşi râde de fiecare român care este îngrijorat în momentul ăsta despre cum va trece iarna", a afirmat Moşteanu, după şedinţa conducerii Parlamentului.

Moşteanu a mai spus că trebuie respinsă Ordonanţa de urgenţă dată de Guvern prin care se prelungeşte cu şase luni mandatul actualului preşedinte al ANRE.

"Am cerut procedură parlamentară de numire a unor oameni competenţi la ANRE şi au respins şi acel lucru. PNL şi PSD sunt fericiţi şi vor să-l premieze în continuare pe domnul Chiriţă şi pe cei trei cărora le expirau mandatele în conducerea ANRE", a mai spus deputatul USR.

Întrebat în legătură cu faptul că Virgil Popescu a spus că ANRE a început să supravegheze piaţa, Moşteanu a spus: "ANRE n-a făcut nimic. Virgil Popescu trebuie să se ia de mână cu Chiriţă şi să plece amândoi".

"Ambele instituţii, Ministerul Energiei şi Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie, sunt responsabile pentru eşecul statului în a proteja cetăţenii vulnerabili, companiile româneşti care, iată, trec prin această criză a energiei. Celelalte state au făcut-o cum trebuie, au făcut-o bine. Ei se bâlbâie în continuare, dau ordonanţe de urgenţă după ordonanţe de urgenţă, după care blochează adoptarea Ordonanţei în Parlament, cum vedem şi cazul ultimei ordonanţe pe energie, pentru că nici ei nu mai ştiu ce e de făcut. Doi incompetenţi care trebuie să plece", a mai spus Moşteanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.