DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

USR s-a făcut de râs: Nu și-a mai plătit de câteva luni chiria la sediul central

Dan Barna tuns

Un bărbat acuză USR nu i-a mai plătit chiria pentru sediul central al partidului, unde se află şi sediul filialei Bucureşti, şi că aceasta era singura lui sursă de venit, iar din acest motiv se confruntă cu dificultăţi financiare, aflându-se şi în străinătate în această perioadă. În replică, USR susţine că a notificat proprietarii mai multor sedii din Capitală şi din ţară în legătură cu situaţia de forţă majoră şi le-a oferit posibilitatea de a opta pentru rezilierea contractului. În cazul sediului respectiv, doi dintre proprietari au fost de acord că continue contractul cu o reducere a chiriei pe perioada stării de urgenţă, iar ceilalţi doi nu doresc nici rezilierea contractului, nici reducerea chiriei, ci plata integrală a acesteia, afirmă USR.

Bogdan Constantin Hoisescu a relatat într-o postare pe pagina sa de Facebook că USR nu mai plăteşte chiria pentru sediul de pe Şoseaua Aviatorilor de peste 45 de zile, scrie news.ro.

Citește și: ‘Fata cu sparanghelul’, bani pentru PSD? Suma pe care ar fi băgat-o în campania social-democraților

“Situaţia persistă de peste 45 de zile de când, în această ”super-criză”... nu se mai plăteşte chiria. Pe lângă limitele bunului simţ, (ignorând apelurile mele umanitare), Uniunea Salvaţi România încalcă grav legea, (respectiv art.1.270 Cod Civil, privind folosirea ca pretext a unui context dramatic la nivel social pentru întreaga populație, iar economic doar pentru o parte a acesteia)”, spune Bogdan Constantin Hoisescu. Conform postării, această chirie reprezintă singura sursă de venit. Bărbatul mai afirmă că se află în carantină în străinătate şi se află în imposibilitatea de a-şi plăti chiria şi facturile, că are dificultăţi în obţinerea alimentelor sau a unui eventual tratament medical. Bogdan Constantin Hoisescu mai afirmă că sora lui se află în aceeaşi situaţie, este izolată în Italia şi are o fetiţă de două luni.

Pentru a atrage atenţia asupra situaţiei sale, Hoisescu a iniţiat ironic şi o strângere de fonduri pe Facebook, pentru a ajuta USR să-şi achite chiria, însoţită de mesajul ”Uniunea Salvaţi Uniunea Salvaţi România”.

Citește și: Rareș Bogdan, ieșire devastatoare: ‘Prin noi înșine. Avem forță de muncă mai ieftină. Cetățenii au aici un rol important’

El subliniază că Vlad Alexandrescu a fost singurul care i-a înţeles de la început situaţia, fiind practic cel cu care a “bătut palma” pentru acest contract.

USR a transmis că în privinţa sediului din Şoseaua Aviatorilor nr. 9 există de aproape două luni o notificare de forţă majoră, aşa cum au fost formulate notificări pentru mai multe sedii USR din Bucureşti şi din ţară, ca urmare a implementării prevederilor ordonanţelor militare şi a imposibilităţii de a folosi aceste sedii pe o perioadă lungă.

Citește și: Pe linie de partid: de la frizerie, la conducerea Fondurilor Europene! Numire controversată a lui Ludovic Orban

“Scopul notificărilor a fost acela de a oferi proprietarilor, inclusiv cei din Şoseaua Aviatorilor nr. 9, posibilitatea de a opta pentru rezilierea contractului. Simultan cu trimiterea notificărilor, au fost purtate discuţii cu proprietarii şi cu avocaţii acestora pentru explicarea unei situaţii pentru care niciuna din părţi nu este responsabilă.

Doi dintre cei patru proprietari au fost de acord să continue contractul cu o reducere a chiriei pe perioada stării de urgenţă. Ceilalţi doi proprietari nu doresc nici reducerea chiriei, nici rezilierea contractului, ci plata integrală a chiriei, alegând să ignore situaţia invocată şi prevăzută expres în contract”, a comunicat USR la solicitarea News.ro.

Citește și: Polițist cercetat după ce a fost acuzat într-o postare pe Facebook de către o femeie. De ce este învinuit polițistul

Uniunea Salvaţi România susţine că este prinsă la mijloc între proprietari cu privire la ceea ce trebuie să se întâmple cu contractul respectiv.

“Menţionăm că, la încheierea contractului, USR a plătit o garanţie care acoperă valoric chiria pe mai multe luni, iar în cazul rezilierii, suma trebuie returnată. USR respectă legea şi îşi preţuieşte partenerii şi, întotdeauna, îşi va onora partea care îi aparţine din orice contract la care este parte”, a mai precizat USR.

Citește și: EXCLUSIV Ce spun paznicii care iau temperatura la intrarea în supermarket: ‘Credeți că mie îmi place?’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.