Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR continuă intervențiile politice în justiție: Fostul ministru Stelian Ion, atac la președintele CSM

stelian ion

Stelian Ion, fostul ministru al Justiției, continuă atacurile politice la adresa unor instituții și persoane din justiție. Deși nu mai are niciun rol în aceste proceduri, după ce a părăsit Ministerul Justiției, deputatul USR critică felul în care s-au desfășurat alegeri în CSM, lansând un atac la adresa președintelui Consiliului, Bogdan Mateescu.

„Din păcate, scenariul sumbru pe care îl anticipasem s-a adeverit. CSM nu și-a ales astăzi noul președinte, ceea conduce la un blocaj creat în mod artificial chiar în anul în care ar trebui să pregătească alegerile pentru noul CSM.

Actualul președinte, Bogdan Mateescu, s-a autopropus pentru a-i fi prelungit mandatul (care expiră) și după data de 6 ianuarie, în ciuda faptului că nu există bază legală. Acest fapt i-a determinat pe mai mulți membri ai CSM să-i ceară demisia. Propunerea de prelungire a mandatului a obținut o majoritate de 10 la 9.

Prin faptul că ține cu dinții de scaunul de președintele, Bogdan Mateescu aruncă CSM într-o fundătură și confirmă temerile că scenariul este pus în scenă cu minuțiozitate pentru a păstra pârghiile de organizare a noilor alegeri din CSM de anul viitor, astfel încât rețeaua de influență actuală să fie păstrată în aceeași zona obscură”, scrie Stelian Ion pe Facebook.

Judecătorul Bogdan Mateescu, actualul preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, a fost votat, joi, interimar în această funcţie, potrivit unui anunț al CSM. Votul din plen a fost exprimat pentru situaţia în care Secţia pentru judecători nu reuşeşte până în data de 6 ianuarie, atunci când expiră mandatul lui Mateescu în funcţia de preşedinte, să se întrunească şi să vină cu o propunere pentru şefia CSM. Secţia pentru judecători a CSM a respins, joi, candidaturile Gabrielei Baltag şi Andreei Chiş pentru funcţia de preşedinte al Consiliului. În aceste condiții, CSM risca să rămână fără președinte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.