Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR Diaspora: Europarlamentarii PNL nu vor eliminarea vizelor pentru Statele Unite

facebook.com
Klaus Iohannis Statele Unite
Românii trebuie să călătorească fără vize în SUA, este un drept ca urmare a apartenenței țării noastre la UE. Vedem, însă, că nu toți europarlamentarii români votează în beneficiul celor care le-au dat votul.
Alin Cristian Mituta explică în detaliu: „Europarlamentarii PNL*, PMP și UDMR au votat ieri împotriva unei rezoluții care cerea solidaritate cu România și celelalte trei state membre cărora SUA nu le-a ridicat încă vizele, deși invers este cazul.
În concret, Parlamentul a cerut Comisiei să aplice o decizie pe care trebuia să o ia încă din 2016, potrivit legislației europene și să impună vize pentru americanii care se deplasează în UE, în situația în care SUA nu respectă principiul reciprocității și nu elimină vizele pentru români, bulgari, croați și ciprioți într-un termen rezonabil. Decizia Comisiei ar putea fi cenzurată ulterior de Consiliu și Parlament.
Din fericire, rezoluția a fost adoptată. Dar faptul că francezii, germanii, spaniolii, italienii au votat pentru acest mecanism în solidaritate cu cele patru state membre și tocmai românii au votat împotrivă este cel puțin ciudat, iar domnii europarlamentari (pentru că, da, toți cei 14 sunt domni) ar trebui să dea explicații românilor care i-au ales. *cu excepția lui Marian-Jean Marinescu, care s-a abținut.”
Sursa: Pagina de facebook USR Diaspora

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.