Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR, după ce PNL a cedat parțial în scandalul privind viza de flotant: 'Situația e mai proastă decât în perioada PSD. E o dezamăgire'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Dan Barna

Președintele USR, Dan Barna, a declarat, miercuri, despre reglementarea privind termenul de obținere a vizei de flotant, că „situația e mai proastă decât era în perioada PSD”, deoarece atunci se putea vota indiferent de când se obținea viza. El a zis că PNL nu și-a respectat unele promisiuni.

„E un pas important, era în pactul politic semnat cu premierul. E bine că s-a întâmplat, nu e bine, însă, că au apărut diverse limitări. Această prevedere cu 90 de zile, bun, s-a coborât la 60 de zile în ceea ce privește momentul când trebuia să ai viză de flotant pentru a vota într-o localitate. Este surprinzător pentru că, practic, situația e mai proastă decât era în perioada PSD. Acolo (în perioada PSD - n.r) se putea foarte clar vota, indiferent când se obținea viza de flotant, cu șapte, opt, zece zile, că oricum nu se obține în noaptea dinainte”, a zis președintele USR, Dan Barna, miercuri, despre limitarea privitoare la viza de flotant, potrivit Mediafax.ro.

Barna a mai spus că cetățenii devin preocupați de situația politică în ultima lună înainte de alegerile locale.

„Procedura în sine presupune niște zile, dar faptul că se pune o piedică de 60 de zile, în condițiile în cae se știe că oamenii devin interesați și activi, preocupați să vadă dacă au buletinul în regulă, în luna alegerilor, nimeni nu se uită cu trei luni înainte să vadă dacă expirat flotantul”, a completat el.

Citește și: Orban NU SE LASĂ și promite desființarea SIIJ: Vom găsi cea mai bună soluție să o punem în practică

Barna a zis că o altă dezamăgire din partea premierului este amednamentul de reducere a semnăturilor necesare pentru primari și candidații la primărie.

„E o limitare artificială, am depus un amendament pentru eliminarea acestei prevederi, a fost respins de preierul Orban. Și tot surprinzător e că un amendament asupra căruia agreaserăm că există acord, acela de reducere a semnăturilor necesare pentru primari și candidații la primărie, a fot admis doar cu junătate de măsură, doar pentru independenți, partea ce prevede candidații partidelor nu se regăsește în asumarea de astăzi. Oricum a fost o dezamăgire”, a mai zis acesta.

Chestionat despre motivele Guvernului de a nu introduce amendamentele USR, el a răspuns că poate „nu s-a apucat, din scăpare, nu s-a citit în ședința de Guvern”, dar „rămâne o promisiune care nu a fost onorată”.

Guvernul și-a asumat, miercuri, răspunderea pe proiectul privind alegerea primarilor în două tururi. Printre amendamentele acceptate de Executiv se numără reducerea la 60 de zile a condiției cu care cei cu vize de flotant pot vota.

USR a solicitat, inițial, eliminarea prevederii ce limitează termenul până la care se poate obține viza de flotant.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.