Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR este în culmea fericirii, după ce Klaus Iohannis a atacat la CCR legea educației sexuale: 'Accesul la educaţie al copilului nu trebuie limitat'

Inquam Photos / Octav Ganea
Cotroceni Barna Iohannis

Uniunea Salvaţi România salută decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a nu promulga "legea care împiedica accesul elevilor din România la educaţie pentru viaţă şi sănătate".

"Parlamentarii USR i-au solicitat preşedintelui, printr-o scrisoare deschisă adresată la începutul lunii iunie, să trimită legea spre reexaminare în Parlament, pentru ca prevederile nocive, care aduceau atingere dreptului constituţional la învăţătură al elevilor, să nu intre în vigoare. Preşedintele a preferat să atace legea la Curtea Constituţională şi suntem optimişti că judecătorii CCR vor împărtăşi opinia noastră potrivit căreia accesul la educaţie al copilului nu trebuie limitat", arată USR, miercuri, într-o postare pe Facebook.

Citește și: Cozmin Gușă prezintă ‘cifrele groazei’! ‘Nu sunt cele despre infectații cu coronavirus’

Conform sursei citate, în România, "ţara cu cele mai multe mame minore din UE", sunt necesare programe de educaţie pentru sănătate, "nu doar pe hârtie, cum s-a făcut" din 2004 încoace.

"În ultimii 16 ani, de când astfel de cursuri au devenit posibile prin lege, doar 6% dintre elevii din şcolile din România au avut acces la ele", precizează USR.

Citește și: Veste mare! Anumiți români vor avea parte de beneficii uriașe

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis Curţii Constituţionale a României o sesizare de neconstituţionalitate asupra actului normativ care modifică şi completează Legea nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului.

Legea prevede că în şcoli se vor derula, cu acordul scris al părinţilor sau al reprezentanţilor legali ai copiilor, programe de educaţie pentru viaţă, inclusiv de educaţie sanitară, pentru prevenirea contractării bolilor cu transmitere sexuală şi a gravidităţii minorelor.

Citește și: Vasile Astărăstoae profețește: Începând cu această dată, cazurile de coronavirus se vor diminua

Şeful statului indică faptul că modificările efectuate de deputaţi au un obiect de reglementare complet diferit faţă de cel avut în vedere de iniţiator şi, implicit, de Senat, încălcându-se prevederile Constituţiei referitoare la competenţa Camerei decizionale în procedura legislativă.

Pe 5 iunie, parlamentarii USR i-au cerut preşedintelui Iohannis, într-o scrisoare, să nu promulge modificarea Legii educaţiei referitoare la educaţia sexuală, votată de Parlament pe 3 iunie.

Citește și: Emil Boc, despre situația actuală a României: Criza de acum nu este una sistemică, ci una conjuncturală, care poate fi rezolvată .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.