DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

USR și PNL îngroapă Sectorul 1 în gunoaie

Primaria Sectorului 1
sectorul 1 Tudorache

În cadrul unei ședințe a Consiliului Local, consilierii USR și PNL s-au opus fără argumente reale proiectelor care vizau înființarea unei direcții de specialitate pentru rezolvarea problemei deșeurilor din Sectorul 1 al Capitalei. Înființarea direcției este soluția recomandată pentru rezolvarea problemelor grave de mediu cu care se confruntă sectorul, semnalate în repetate rânduri și de către cetățeni.

În ciuda apelului la un consens politic în favoarea locuitorilor din Sectorul 1, consilierii opoziției au respins două din cele mai importante direcții de dezvoltare: crearea unei infrastructuri de colectare selectivă și construirea sau achiziționarea unei stații de sortare performante, dar și înființarea Direcției Utilități Publice, Salubritate și Protecția Mediului. Rolul direcției include și informarea pe tema deșeurilor și elaborarea programelor și regulamentelor în domeniul protecției mediului.

„Opoziția refuză drepturile cetățenilor, în numele intereselor meschine de partid. Atât de mare a fost încrâncenarea politică, încât consilierii USR au votat împotriva propriilor amendamente, consemnate în minutele întâlnirilor cu membrii grupului de lucru", a declarat Primarul Dan Tudorache.

Pentru înființarea Direcției Utilități Publice, Salubritate și Protecția Mediului, angajații Primăriei Sectorului 1 au parcurs toate etapele legale, care constau în: elaborarea strategiei de dezvoltare prin investiții în managementul integrat al deșeurilor care a fost aprobată prin unanimitate de voturi, în anul 2017, de către Consiliul Local; întocmirea notei conceptuale, temei de proiectare, a studiului de fezabilitate și a proiectului tip pentru infrastructura de colectare a deșeurilor; întocmirea studiului de oportunitate; obținerea acordului de la Primăria Capitalei privind înființarea direcției, în urma solicitării asumate de către consilierii locali ai Sectorului 1; obținerea de la Agenția Națională a Funcționarilor Publici a avizului privind modul de organizare a direcției.

„Se pare că USR și PNL au probleme de memorie și vor să arunce la coș tot efortul pe care l-am depus în ultimii doi ani pentru a reglementa problema deșeurilor. Nu este doar eșecul meu, ci și al fiecărui locuitor al Sectorului 1 care își dorește să trăiască într-un oraș curat, fără a avea în casă mirosuri de la groapa de gunoi. Atât eu, cât și angajații Primăriei, ne delimităm de eventualele consecințe ce pot decurge din neîndeplinirea obligațiilor legale și aplicarea penalizărilor legate de declanșarea procedurii de infringement", a continuat Primarul Tudorache.

Dată fiind importanța proiectului, Primăria Sectorului 1 va continua demersurile pentru a-i convinge pe consilierii locali, indiferent de apartenența politică a acestora, despre necesitatea și oportunitatea înființării unei instituții care să gestioneze problemele de mediu din nordul Bucureștiului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.