Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR îi dă SEMNALUL lui Klaus Iohannis: Ce urmează să se întâmple

Inquam Photos / Octav Ganea
Iohannis Nicusor USR

Uniunea Salvaţi România (USR) susţine iniţiativa preşedintelui Klaus Iohannis de a organiza un referendum pe problema amnistiei şi graţierii, a anunţat, luni, liderul formaţiunii, Nicuşor Dan.

"USR susţine iniţiativa preşedintelui Klaus Iohannis de a organiza un referendum pe problema amnistiei şi graţierii. Am spus încă din campania electorală că suntem împotriva oricărui demers prin care politicienii corupţi şi clienţii lor să poată scăpa de Justiţie. Ordonanţele pregătite de guvernul PSD-ALDE urmăresc exact acest lucru, să-i scape de Justiţie pe Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu, Dan Voiculescu, Gabriel Oprea, Titus Corlăţean şi mulţi alţii. USR este împotriva amnistiei şi graţierii. Ne vedem în campanie. De data asta, nimeni nu trebuie să mai stea acasă. Când puterea tocmai aleasă îşi încalcă flagrant programul cu care a câştigat alegerile, referendumul este singura cale democratică prin care cetăţenii pot să o cenzureze", a precizat preşedintele USR într-o postare pe Facebook.

Citește și: Decizia luată de un judecător în cazul lui Johnny Depp și Amber Heard / VIDEO

La rândul său, deputatul Cristian Ghinea a declarat că varianta unei consultări populare este preferabilă adoptării unor ordonanţe de urgenţă pe tema schimbării Codurilor penale şi a graţierii.

"În mod evident, scenariul era ideal să avem timp să discutăm în Parlament, să discutăm cu societatea civilă, aşa cum domnul Florin Iordache (ministrul Justiţiei - n.r.) a promis la audierile din Parlament. Dar apoi au propus proiect de ordonanţă de urgenţă, aşa, pe şest. Reacţia preşedintelui este firească faţă de această situaţie. (...) Singurul partid care a propus în campanie amnistia şi graţierea a fost PRU, care a luat 2%", a precizat deputatul USR.

Citește și: BOMBĂ Procurorii spală banii condamnaților!

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat luni că va începe demersurile privind organizarea unui referendum pe tema modificării legislaţiei în materie penală.

"Această temă, în mod nefericit, a devenit o temă naţională. Este evident că există un larg interes pentru această temă a schimbării Codurilor penale şi a graţierii şi dacă aşa este, atunci voi supune această temă dezbaterii publice şi votului popular. Voi începe demersurile pentru un referendum prin care românii vor putea să se exprime, vor spune dacă sunt de acord cu aceste demersuri sau nu, fiindcă atunci când au votat, aceste teme nu s-au găsit în programul de guvernare al PSD şi atunci, dacă guvernanţii au făcut o temă din asta, vor trebui să suporte votul popular pe această temă", a declarat Iohannis la un eveniment organizat la Muzeul Palatului Cotroceni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.