Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR înclină să voteze Guvernul Cîțu! Drulă: 'Întrebarea e dacă PNL își va vota propriul Executiv sau nu'

catalin drula

Deputatul USR Cătălin Drulă a făcut, luni, un apel către toate formaţiunile politice pentru încetarea crizei politice şi nu a exclus ca parlamentarii partidului să voteze în favoarea Cabinetului Cîţu.

"USR consideră că România nu-şi poate permite să aibă o criză politică suprapusă peste criza de sănătate pe care o traversăm în acest moment şi care pare să se adâncească. Din acest motiv, facem apel care toate partidele să dea dovadă de responsabilitate în această perioadă, să înceteze cu calculele strict electorale, cu combinaţiile privind ziua votului şi altfel de voturi contra naturii în Parlament. Să ne concentrăm pe învestirea unui Guvern cu puteri depline. Avem nevoie de un Guvern stabil pentru a traversa această perioadă de criză de sănătate publică şi o perioadă care, din păcate, ar putea aduce şi probleme economice", a declarat Drulă, la Palatul Parlamentului.

Citește și: Premierul desemnat NU știa despre alerta de coronavirus de la Guvern: 'NU am ce să comentez'

Întrebat dacă USR va vota Guvernul Cîţu, el a răspuns: "În acest moment, înclinăm spre această variantă".

"Dar, întrebarea reală care se pune este dacă PNL îşi va vota propriul Guvern sau nu. Nu avem şi n-am văzut în spaţiul public din partea conducerii PNL o afirmaţie clară în acest sens. Este total contra firii să nu-ţi votezi propriul Guvern, în special având în vedere decizia CCR şi având în vedere criza de sănătate publică. Aşteptăm responsabilitate de la PNL, de la preşedintele Iohannis şi să ne mişcăm repede întreaga clasă politică către rezolvarea crizei pe care o traversăm", a adăugat deputatul USR.

Citește și: Coronavirusul loveşte şi în tenis: Turneul de la Indian Wells (SUA) a fost anulat. Halep îşi anunţase retragerea

El a precizat că, dacă Guvernul Cîţu nu va fi învestit, USR va merge cu aceleaşi propuneri la Cotroceni şi către celelalte partide.

"Vom merge cu propunerile pe care le-am mai făcut: USR să participe deplin cu miniştri la guvernare, să aibă un cuvânt de spus în programul de guvernare şi să ne asumăm roluri în rezolvarea actualei crize. Din păcate, aceste propuneri au fost total ignorate. A fost o decizie unilaterală a preşedintelui şi a PNL să facă un Guvern monocolor, noi avem rezervă şi reţineri faţă de cei care sunt în acest Guvern, dar suntem într-o nouă realitate, trebuie responsabilitate. Aşa cum e acest Guvern, aşa cum a fost propunerea, este important ca România să aibă un Guvern stabil acum", a explicat Cătălin Drulă.

Citește și: Raed Arafat: Coronavirusul va fi foarte greu să fie oprit total sau permanent

În opinia sa, "vinovatul principal pentru criza politică sunt partidele, dar şi preşedintele Iohannis are o vină, fiind parte din joc".

"Vinovatul principal sunt partidele care îşi fac calcule electoraliste. (...) Nu există deloc o gândire către cetăţean, totul se gândeşte în transfer voturile de la primar la parlamentar sau cum o fi. Nu se poate guverna aşa. Când spui că îţi asumi conducerea ţării, şi mă refer la preşedintele Iohannis, care este parte din acest joc, trebuie să te gândeşti în primul rând la cetăţeni, nu la combinaţiile de partid. Inclusiv preşedintele are o responsabilitate majoră în această criză", a susţinut vicepreşedintele USR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.