Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR la înființarea Administraţiei Clădiri Rezidenţiale şi Administrative: 'Bravo, se poate lucra și eficient'

facebook.com
Gabriela Firea

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) şi-a dat acordul în şedinţa de joi pentru înfiinţarea Administraţiei Clădiri Rezidenţiale şi Administrative, care să se ocupe de lucrări de investiţii pentru clădiri rezidenţiale şi administrative.

UPDATE: Ulterior consilierul general Matei Țugui a revenit cu o nouă declație - vezi mai jos

Proiectul a fost aprobat cu 28 de voturi „pentru”, opt voturi „împotrivă” şi patru abţineri. El a fost introdus suplimentar pe ordinea de zi, scrie news.ro.

Citește și: EXCLUSIV! Ce funcție ocupă soția viitorului șef SIE și ce venit are aceasta

„De vineri când a fost trimisă convocarea până astăzi s-a făcut toată documentaţia necesară înfiinţării acestei instituţii. Deci se poate lucra eficient şi în Primăria Capitalei, bravo”, a spus consilierul general USR, Matei Ţugui.

Potrivit proiectului de hotărâre, noua Administraţie va avea ca obiective iniţierea şi derularea unor acţiuni pentru realizarea lucrărilor de investiţii pentru clădiri rezidenţiale şi adminsitrative, programarea, pregătirea, contractarea, urmărirea, executarea, decontarea şi recepţia lucrărilor de construcţie, planificarea, cotnractarea şi monitorizarea lucrărilor de reparaţii, întreţinere, iginizare a lucrărilor.

Citește și: A şocat pe toată lumea: Ce şi-a cumpărat tatăl copilului ucis de câini cu suma uriașă primită despăgubire

Organigrama cuprinde 16 posturi, dintre care unul de conducere.

„Scopul urmărit este diminuarea actualelor dezechilibre dintre centru şi aria limitrofă provocate de dispersarea resurselor, finanţarea corespunzătoare a infrastructurii şi investiţiilor, dar şi acoperirea necesarului de clădiri rezidenţiale şi nerezidenţiale”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre.

Citește și: Rezultate dezastruoase pentru Logan şi Sandero: Câte stele au obținut la testele Euro NCAP

Municipalitatea argumentează că la nivelul Capitalei există o structură care se ocupă la modul general de programul de investiţii, nefiind specializată pe acest segment de activitate.

Cu toate acestea, una dintre cele 22 de companii municipale înfiinţate de municipalitate este Trustul de Clădiri Metropolitane, care are ca obiect de activitate construcţia de locuinţe pentru tineri, locuinţe sociale, cămine de studenţi, de bătrâni, extinderi de şcoli etc. De altfel, o altă companie municipală este cea de Dezvoltare Durabilă, care are ca obiect realizarea de studii de oportunitate, fezabilitate şi proiecte tehnice pentru obiectivele de investiţii ale Capitalei.

Citește și: În ce și-a investit banii obținuți de pe vânzarea caselor omul propus de Klaus Iohannis la șefia SIE – Partener de afaceri cu Mihai Tudose .

UPDATE - Precizările suplimentare trimise redacției:

”USR nu lauda aceasta actiune a primarului general, declaratia mea la acel punct a fost o ironie la adresa heirupismului si lipsei de transparenta!

Proiectul de infiintare a unei administratii a fost suplimentat pe ordinea de zi, el nu se regasea pe convocatorul trimis vineri, 8 iunie. 
Daca nu se stia de acest proiect la momentul trimiterii convocatorului, este foarte ciudata viteza cu care s-a decis infiintarea unei noi administratii si atipica rapiditatea cu care a fost pregatita documentatia (mai ales intr-o institutie atat de lenta ca PMB).
Daca se stia de acest proiect si s-a evitat intentionat listarea sa in convocator, pentru a fi suplimentat, aceasta tradeaza ca exista ceva de ascuns. Ce, vom vedea...”, susține consilierul general al USR, Matei Țugui.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.