Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR: 'Legile naționale,monede de schimb pentru interesele personale ale lui Dragnea'

sigla partidului
USR sigla

Partidul Uniunea Salvați România acuză PSD că a transformat Parlamentul într-o piață de tranzacții cu legi naționale pentru interesele personale ale liderilor partidului.

"Modul în care PSD a folosit legile pe post de monede de schimb în negocierile cu UDMR pentru susținerea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Sorin Grindeanu este inacceptabil și reprezintă o sfidare la adresa cetățenilor.

Luni și marți, pe ordinea de zi a comisiilor din Senat și Camera Deputaților au apărut brusc o serie de proiecte de legi depuse de UDMR, unele vechi de peste zece ani. Parlamentarii PSD s-au grăbit să le adopte, luni seară, pentru a convinge UDMR să voteze pentru moțiunea de cenzură. Ședințele de plen de azi din Parlament au fost amânate până finalizarea negocierilor dintre Liviu Dragnea și Kelemen Hunor.

O țară întreagă a asistat pasivă și neputincioasă la spectacolul ridicol al negocierilor încheiate seara târziu și destrămate dimineața devreme, fără argumente, fără dezbateri, în total disperț față de interesul cetățenilor. USR a protestat, atât în comisii, cât și în plenul Parlamentului, față de această manieră de promovare subită și netransparentă a unor legi, la schimb cu susținerea unor interese personale.

PSD dovedește că nu are niciun fel de respect față de regulile și procedurile din Parlament, instituție care asigură reprezentarea românilor. Liviu Dragnea batjocorește astfel votul primit în decembrie și este incapabil să gestioneze puterea pe care a primit-o de la cetățeni.

USR denunță și comportamentul UDMR, care s-a folosit de pretextul moțiunii de cenzură pentru a încheia înțelegeri politice subterane cu PSD. Între hoți și incompetenți, UDMR, având corupții și incompetenții proprii, atât la nivel local cât și la nivel statal, a negociat cu ambele tabere din PSD, clamând interesul maghiarimii. USR susține și va susține drepturile minorităților naționale conform reglementărilor de la nivel European, dar militează pentru o clasă politică onestă și competentă, în care legile sunt dezbătute, nu tranzacționate", se anunţă într-un comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.