Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR loveşte dur noul Executiv: 'Guvernul Dragnea 3 este compus din oameni slab pregătiţi şi cu probleme de integritate'

usr uniunea salvati romania

Uniunea Salvaţi România anunţă că va vota împotriva învestirii Guvernului Dăncilă, propus de PSD - ALDE, apreciind că acesta este compus din oameni slab pregătiţi şi cu probleme de integritate. "USR consideră că numirile în actualul Guvern condus de Viorica Dăncilă ne oferă acelaşi spectacol de incompetenţă cu care PSD ne-a obişnuit deja. Sunt aceleaşi personaje, s-a schimbat doar omul din scaunul de premier, de această dată avem de-a face cu unul dintre cei mai supuşi oameni ai lui Liviu Dragnea. (...) USR condamnă actualele numiri şi consideră că Guvernul condus de Viorica Dăncilă nu va face altceva decât să adâncească România în criza deja existentă şi va reprezenta în mod dezastruos ţara pe plan extern. Guvernul Dragnea 3 este compus din oameni slab pregătiţi şi cu probleme de integritate. USR va vota împotriva învestirii Guvernului Dăncilă, propus de PSD - ALDE", se arată într-un comunicat transmis vineri Agerpres de USR.

Preşedintele USR, Dan Barna, susţine, în context, că PSD "învârte aceleaşi personaje de trei guverne" încoace.

"Încă o dată, Liviu Dragnea, un politician condamnat penal şi judecat pentru corupţie, ne arată că singurul său obiectiv este să oprească dosarele care îi poartă numele, fără să îi pese de modul în care este gestionată soarta României. Noul guvern întruchipează camarila lui Dragnea care va acţiona fără să clipească pentru a subordona justiţia intereselor liderului PSD", a declarat el, citat în comunicat.

USR critică menţinerea sau revenirea unor miniştri precum Carmen Dan, Rovana Plumb sau Paul Stănescu.

"Dragnea a schimbat trei guverne ca să o avem încă o dată pe doamna Carmen Dan la Ministerul de Interne, în condiţiile în care şi-a dovedit deja incompetenţa în cursul anului trecut: proasta gestionare a cazului poliţistului pedofil, promovarea legilor jandarmeriei şi poliţiei care doresc transformarea României într-un stat poliţienesc, neîndeplinirea niciunei măsuri din 'programul de guvernare'. Întoarcerea Rovanei Plumb în fruntea Ministerului Fondurilor Europene arată încă o dată cum PSD ignoră cu bună-ştiinţă criteriile de integritate în alegerea membrilor Guvernului. Reamintim că Rovana Plumb, vizată de o anchetă DNA, a demisionat din Guvernul Tudose, dar nu a putut fi cercetată deoarece a fost salvată de colegii de coaliţie, care au votat împotriva ridicării imunităţii parlamentare. Menţinerea în Guvern a lui Paul Stănescu, în funcţia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării, în condiţiile în care DNA a solicitat în urmă cu doar câteva zile reînceperea urmăririi penale în cazul său, confirmă faptul că PSD nu reuşeşte să găsească oameni competenţi şi fără probleme de integritate pentru a forma un guvern stabil şi eficient", afirmă USR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.